Tradera Nyheter

Veteranbilarna som är värda mycket mer än du tror

En gammal rostfri svensk klassiker från 1947.
En BMW med Glasmotor och en extra lång brittisk terrängvagn.
Här är en lista på fem bilar med några skönhetsfel som finns på Tradera – som du bara måste se.

Bilen är för många svenskar en passion – framförallt när det kommer till rariteter, klassiker och mer unika modeller.

Vi har spanat in utbudet på Tradera, där det just nu finns närmare 200 olika bilar att välja mellan, som är till salu.

Det vi hittade var bland annat fem bilar som är i extra behov av kärlek, tid och lite färg som du bara måste spana in. Kolla in den här sköna listan.

Här är hela utbudet av bilar på Tradera just nu.

Svensk raritet i många delar

Klassikern PV – med betäckningen 444 – tillverkades i 196 005 exemplar och var bilen som banade väg för Volvos framgångsrika personbilstillverkning.

Nu finns det ett av denna raritet från 1947 på Tradera.

– Jag är född 1947 så därför köpte jag bilen. Men jag har inte lyckats att få till den så det känns bättre att den kommer till någon som kan göra den rättvisa, säger ägaren Gerry Persson i Ludvika.

Och den kan bli din om du är villig att lägga ut 30 000 kronor och en hel del tid.

Bilen, som varit avställd sedan 1978, finns i Dalarna och levereras rostfri och komplett – dock isärplockad. Den svarta lacken, som bilen hade i grundutförande, är borta och du kan fritt välja i vilken kulör du vill lackera ditt nya drömåk.

Interiört finns också en del att fixa, men den klassiska vita ratten och instrumentinredningen är intakt.

Se alla bilderna på PV från 1947 här!

•••

Träbiten som behöver kärlek

Här har vi en Volvo 245 som blivit stående i 30 år. Visst känns det som att det saknas lite saker här och där, men för den händige kan detta vara ett bra objekt. Alla delar som grill, stötfångare och lysen finns i lådor.

I början av sitt liv – uttagen i november 1977 – gick bilen som taxi och milantalet 27 000 mil är ingenting för en Volvo…

SPANA IN DETALJERNA HÄR!

Men det är klart – motorn behöver bytas, en del ytrost finns, en dörr har gått i baklås och vindrutan har en spricka. Men du får istället bilen stripad med träimitation á la USA-style och sedan slipper du fundera på vad du ska göra med din fritid en lång tid framöver.

Utropspriset för denna svenska klassiker, som står i Linköping, är 11 000 kronor.

Sugen på att kika på andra Volvobilar – här finns alla!

•••

BMW med Glasmotor

Någon som minns Goggomobilen, den lilla bilen som inte var större än en Messerschmitt. Mannen bakom denna bil var Hans Glas, som egentligen startade med att tillverka jordbruksredskap, och det är också han som ligger bakom nästa raritet på Tradera.

1962 startade han nämligen produktion av 1304, men tyska BMW fick rädda biltillverkaren Glas från total bankrutt fyra år senare. Under namnet BMW/Glas 1304 tillverkades sedan modellen som nu finns att fynda i Sverige.

Och det är inte ett exemplar du får om du budar på rariteten utan två – eller som säljaren själv skriver ”med 2 likadana bilar finns ju möjligheten att åtminstone få en körbar”.

Dessa renoveringsobjekt har motorer med raka fyror med överliggande kamaxel och hade skaplig prestanda så länge motorerna höll. Interiören ska, enligt uppgift, vara fin och vill du vara med att bevara ett stycke bilhistoria är det läge att lägga ett bud.

SPANA IN ETT STYCKE BILHISTORIA!

•••

Tysk plåtburk med taklucka

En annan tysk bil som som har samlat lite rost med åren och som kanske kan lysa upp din vardag är denna Mercedes 280se från 1975.

Den kanske inte ser så mycket ut för världen, men ska vara 95 procent rostfri förutom ytrosten då…

Och det blir att hitta lite delar då den saknar kofångare, inredning, fram- och baklyktor, och dessutom saknas framrutan. Men det man får är en massa plåt. Och taklucka – bara en sån sak.

Bilen har svenska plåtar, men är inte startat på länge och behöver därför hjälp att komma till sitt nya hem.

Men det gäller nog att du vet vad du håller på med för säljaren skriver: ” Fråga inte vad som saknas för det vet jag inte”.

Lycka till!

Hitta din dröm-Merca här!

•••

En lång brittisk terrängbil

De första modellerna av det terränggående fordonet Land Rover tillverkades 1948 och att den brittiska biltillverkaren sneglade mot Willys Jeep är ingen hemlighet.

I Ullånger i Norrland finns nu en Land Rover 109 Long från 1968 till salu.

Denna mörkgröna arbetshäst kommer med en manuell låda. Motormässigt görs jobbet av en dieselmotor på 67 hästkrafter. Och vem skulle inte vilja sladda upp till ICA i denna 4,5 meter långa och 1 750 kg tunga lastvagn.

SE ALLA BILDERNA PÅ BILEN HÄR!

Ett litet aber är att den saknar baksäte, har ett trasigt framsäte och att vänster framhjul just nu är urkopplat.

Små skönhetsfel rapporteras också, men vilken annan bil på marknaden kan stoltsera med ett lastutrymme på 186 centimeter. Tänk att få plats med Leif GW Persson raklång på flaket – bara en sån sak…

Hitta fler veteranbilar på Tradera här!

Relaterade produkter