Tradera Nyheter

10 auktionerna som drog in mest pengar på musikhjälpen

Ensam på ett tivoli, privata konserter med några av landets största musiker eller en natt med kungligt förtecken.
Musikhjälpen levererade ett helt gäng drömauktioner i år.
Här är de som drog in mest pengar till kampen mot barnsexhandel.

Mellan den 11-17 december pågick den årliga supersuccén Musikhjälpen. Insamlingsevenemanget, som under en vecka varje år samlar in pengar för att lyfta fram olika humanitära katastrofer, behöver ingen närmare presentation. I år låg fokus på den globala barnsexhandeln.

Första året Musikhjälpen sändes var 2008, då drog auktionerna in drygt tre miljoner kronor. Men sedan dess har man växt rejält och i år blev slutsumman otroliga 74 410 636 kronor.

Här är de tio officiella auktionerna som dragit in mest pengar under årets insamlingsevenemang.

1. Ensam på Gröna Lund – 351 101 kr

Stockholmstivolit Gröna Lund auktionerade ut en dag där vinnaren fick ha nöjesfältet helt för sig själv timmarna innan öppning. För 351 101 kronor gjordes någons barndomsfantasi till verklighet och därmed blev även auktionen årets dyraste i Musikhjälpen.

2. Företagsgig med The Hives – 313 100 kr

En av Sveriges största rockgrupper genom tiderna till företagsfesten måste ju vara varenda HR-avdelnings drömbokning. Inte ens den stelaste av chefer kan hålla masken när Howlin’ Pelle Almqvist och de andra bandmedlemmarna drar igång, det insåg Gröna Lund som blev det företag som budade högst på spelningen.

3. Miriam Bryant bjuder på konsert i ditt vardagsrum – 130 100 kr

Popdrottningen Miriam Bryant gav folk chansen att försäkra sig om att ha årets fetaste hemmafest. Sex låtar av denna superstjärna med tillhörande mellansnack hemma i vardagsrummet, en upplevelse för livet.   

4. Sov kungligt för första gången på 100 år – 122 100 kr

I år fick en lycklig vinnare den unika chansen att bli den första som sover i Kalmar Slott på hundra år. Ett kungligt mottagande utlovades med middag, frukost på sängen och egna nycklar till slottet – vi upprepar – EGNA NYCKLAR TILL ETT SLOTT!

5. En av Sveriges vackraste sångröster på ditt bröllop – 100 100 kr

Att få chansen att förgylla sin bröllopsdag med en av Sveriges mest framstående sångerskor händer inte varje dag. Men i årets Musikhjälpen blev ett svenskt par årets kanske lyckligaste när de budade hem Sarah Dawn Finer till sitt bröllop, där hon kommer sjunga två låtar till brudparet.

6. Unikt framträdande hemma hos dig med Uno Svenningsson – 87 400 kr

En helkväll med en av Sveriges mest folkkära artister som har otaliga klassiker på sin repertoar. ”Vi spelar tills ni är nöjda” utlovade Uno och en lycklig vinnare kommer få höra klassiker som ”Vågorna” och ”Under ytan” hemma i sitt vardagsrum. Vilken grej!

7. En heldag på CERN – 85 100 kr

En guidad tur med några av svenskarna som arbetar på världens största partikelfysiklabb är en chans man bara får en gång i livet. Det finns turer för allmänheten men den här turen ger full access till hela anläggningen och se allt från experiment som pågår nu, till rester av tidigare upptäckter.

8. Kockarnas Kamp hjälper er att skapa den mest storslagna middagen! – 85 100 kr

Kockarna från tv-favoriten utlovade en upplevelse som riktade in sig till större sällskap och som skulle få Nobelmiddagen att framstå som fantasilös. Att få hjälp av Sveriges kockelit med att skapa en middag som ingen kommer glömma kan vara väl värt varenda krona.

9. Tavla av Lars Lerin – 81 100 kr

Den älskade konstnären Lars Lerin bidrog med sin tavla Tältsemester. Ett samlarobjekt för den konstintresserade som kan bli värt mycket mer i framtiden.

10. Molly Sandén förgyller er högtidsdag – 80 100 kr

En av årets programledare tillika artisten Molly Sandén kommer och förgyller din födelsedag, ett bröllop, studenten eller annan viktig högtid. Tillsammans med en musiker levererar Molly skönsång i världsklass.

Bonus:

Den privata auktionen som samlade ihop mest pengar var den svenske världsbacken Victor Nilsson Lindelöfs auktion som gav hela 379 100 kr, för de pengarna fick man tillgång till en privat loge till en av Manchester Uniteds matcher.

Relaterade produkter