Tradera Nyheter

10 saker du har på vinden (?) som kan bli värda en förmögenhet

Var det längesedan du var uppe på vinden eller nere i källaren?
Då kan det vara läge att ta en titt – och rota bland dina gamla saker.
Här är dyrgriparna som kan vara värda en liten mindre förmögenhet – om du vill sälja dem förstås.

• Gamla spelet för 13 999 kronor

Nintendo är klassiskt igen, och det ser man om inte annat på priserna på Tradera. Har du det här spelet till Super Nintendo? Ja, då kan du tjäna en rejäl hacka. Just det här spelet, som är svensksålt, och i fint skick, kostar 13 999 kronor.

Något du också bör leta fram är hela konsoler med tillhörande spel och handkontroller. Klassikern från 1993 kan ge dig över 2 000 kronor. Det är i alla fall vad den här konsolen kostar.

• Svindyra kaffekoppen

Porslin är högvilt – och dessutom så kan bli helt galna priser på Tradera. Tidigare har vi skrivit om att en Mumin-mugg sålts på Tradera för 79 000 kronor.

Riktigt så dyra är inte muggarna som ligger på Tradera nu. Men, du bör leta efter den här versionen av Mumin-mugg. Prislappen: nästan 19 950 kronor.

• Heta samlingen för 9 000  kr

Pokémon är nästan alltid hett. I fjol vad det 20-årsjubileum Var det längesedan du använde dina dina kort?

Rota i dina gamla lådor, för har du den här samlingen kan du tjäna upp 9 900 kronor. Ja, det är i alla fall vad denna samling auktioneras ut för just nu på Tradera.

• Oväntade ”boken”

Det är ju knappast alla som har den här manualen liggandes, och det är därför den har ett pris på 15 000 kronor.
Det handlar om en reservdelsbok för Mercedes från 1957 och delar till en 300 SL Roadster. Kolla in den coola och unika handlingen här.

• Samling med klassiska kassetter

Väldigt få använder det i dag. Vi pratar om gamla hederliga VHS-kassetter. Här har säkert de flesta ett helt gäng som bara ligger och samlar dam. Leta upp dem, samla ihop dem och varför inte testa att lägga ut en annons för att se värdet och intresset på dem. Här är det en som vill ha över 1 000 kronor för sin samling.

• ”Huset” från 1950-talet

Dockskåp kan vara riktiga dyrgripar. Vet du med dig att du sitter inne på ett hemma på vinden eller källaren bör du nog kolla, dels om det är helt, vad det är för märke, och om du dessutom har inredningsdelar kvar. Det här dockhuset är uppe i 1 700 kronor i skrivande stund. Det är en riktig klassiker från 1950-talet, med möbler från 70-talet. Kolla in här.

• Frimärkssamlingen för 17 000 kr

Samlarnas favoriter: frimärken. Här finns det ett skyhögt affektionsvärde, givetvis beroende på föremål. På Tradera just nu är det flera samlingar som har ett pris på 17 000 kronor. Kolla in här, har du några sådana frimärken undangömda?

Sedan finns det ännu dyrare. Då pratar 36 000 kronor, för ett enda frimärke. Spana in här.

• Unika mynten för en högre månadslön

30 juni var sista dagen att växla in sina gamla mynt och sedlar i Sverige. Och just mynt och sedlar kan kosta mer än en månadslön, beroende på vilket mynt som säljs. Just nu finns det bland annat det här för 36 000 kronor.

Kolla in alla mynt och sedlar här.

• Heta ”stenkakorna”

18 000 kronor. Ja, det är priset på den här unika LP-samlingen med 12 klassiska vinylskivor. Har du den hemma, och inte lyssnar längre, testa av intresset och kolla vad du kan få.

Men även enskilda hederliga ”stenkakor” är värda en del. Här är exempelvis en, med superbandet från Liverpool, som har ett pris på 8 440 kronor.

• Porslinet som är högvilt

Porslin, med tallrikar, glas och bestick är högvilt. Och framförallt om det dessutom kommer till svenskt porslin. Har du en komplett servis, med rätt märke, så kan den vara värd 15 000 kronor, precis som den här unika servisen.

Fina vitblåa Blå Blom, från Gustavsberg är också värd en del. Kolla om du hittar en liknande samling hemma, som den här.

Även från Gustavsberg kom den här heltäckande servisen, i härlig grön färg från märket ”Gröna Anna”. Kolla slutpriset när den auktionerades ut!

Relaterade produkter