Tradera Nyheter

11 prylar du kan ha på vinden som är värda en förmögenhet

Börjar pengarna sina? Då ska du kolla in den här listan.
Hittar du något av följande på vinden, i byrålådan eller undangömt i källaren – ja då kan du tjäna en rejäl hacka.
Här är elva prylar som kan vara värda en mindre förmögenhet – som du bara måste kolla om du själv har undangömt.

Har du den här prylen hemma – som är värd över 11 000 kronor?

Unika mattan

Ett konsthantverk av finaste kvalité. Ja, har du en persisk matta liggandes på vinden så kan den vara värd en förmögenhet. Den här varianten, som har en täthet på 490 000 knutar per kvadratmeter, är värd ett femsiffrigt belopp just nu på Tradera. Kolla in priset och den fina mattan här.

Serietidningen – på finska och bilboken

Efter mer än 30 år kan värdet på gamla serietidningar skjuta i höjden. Bland annat kan du leta efter serietidningen ”Nakke” – på finska. Den här samlingen från 1983, som innehåller nummer 1 till 52 värderas av säljaren till ett fyrsiffrigt belopp.

Här kan du spana in de gamla tidningarna och kolla priset just nu.

En annan ”bok” värderas till 15 000 kronor på Tradera. Det handlar om något så udda som en reservdelsbok till en Mercedes Benz 300 SL Roadster. Här kan du spana in den ovanliga boken – för Mercedes-älskare.

Klassiska svenska serien

Minns du intrigerna i Mälarviken? Mellan 1994 och 1999 blev tv-serien ”Tre Kronor” en följetång i de flesta svenska hem, med profiler som Mimmi och Reine med flera.

Sitter du inne på hela serien så kan du tjäna en rejäl hacka. Den här, som just nu ligger ute på Tradera, värderas till nästan 3 000 kronor. Kolla här.

Ytterligare en långkörare värderas högt. Sitter du inne på hela säsongen av ”Skilda Världar” så kan du räkna med att kamma hem nästan 2 000 kronor. Just nu ligger den här annonsen ute på Tradera. Kolla här.

Fina tåget

Märklin-tåg är högvilt, och dessutom värda mycket pengar. Vet du med dig att du en gång i tiden samlade på de fina tågen, men har gömt undan dem på vinden eller i källaren? Ja, då är det bara att leta fram dem. På Tradera finns det massvis med Märklin-tåg ute till försäljning med varierande prislappar. Den här ”finingen” värderas till 3 495 kronor. Kolla in alla bilderna här.

Även den svenska SJ-varianten är värd en hel del. Den här samlingen har ett utgångspris på en bra bit över 4 000 kronor. Kolla in de gamla tågen här.

Svindyra muggen

Vi har skrivit om det tidigare, men värdet på Mumin-muggar kan skjuta i höjden rejält. Allt är givetvis helt beroende på vilken typ av mugg du har.

Ska du leta efter gamla muggar, så kolla efter motivet när Mumintrollet dagdrömmer från 2005. Den muggen går just nu loss på 19 950 kronor på Tradera. Kolla in alla bilderna här.

20 år gamla spelet

Gamla tv-spel är både rariteter och dyrgripar. Bland annat kan du få tillbaka väldigt mycket pengar om du har gamla spel till Super Nintendo. Just nu finns bland annat Mega Man X3, ett spel som släpptes i december 1995, ute till försäljning. Prislappen är hisnande. Kolla in klassikerspelet och den galna prislappen här.

Gamla skivor

Vinylskivor är alltid heta. Och genom en titt på Tradera så får man också en uppskattning om vad som kan vara värt mest pengar. Just nu värderas doldis-skivan med bandet Cremos från Trollhätttan högst. Har du ett ex hemma som du vill sälja så kan du räkna hem 20 000 kronor. Ja, det är vad den här skivan är värd.

Det lite mer kända brittiska popbandet från Liverpool är också högvilt, och värda en rejäl slant. Bland annat The White Album som kan gå loss för 3 400 kronor. Kolla in den här utgåvan.

Relaterade produkter