Tradera Nyheter

5 klassiska samlarobjekt – som är guld värda!

Idolkort, skivspelare och frimärken.
Här är fem dyrgripar som du bara måste se.
Och har du dem själv, då kan det kanske vara läge att auktionera ut dem till högstbjudande.

EXTRA: Samlarsakerna att spana in!

Skivspelarnas nya uppsving!

Har du en gammal vinylspelare som ligger på vinden och samlar damm? Då är det dags att plocka fram den – för vinylspelare är heta byten på andrahandsmarknaden.

Bland annat säljs en Linn Sondek LP12 för hela 27 900 kronor.

Orsaken till det höga priset är att LP12 ¬– som den kallas – anses vara en av de bästa skivspelarna i världen och används ofta som referensobjekt i hi-fi-tester. Skivspelaren tillverkades i Glasgow, Skottland och introducerades på marknaden 1972 och har behållit sitt ursprungliga utseende.

Den har en aktiv MC-pickup, en trampolin bottenplatta och Cirkus lager.

SE ALLA BILDER HÄR!

Men det är naturligtvis inte bara LP12 som kan ge tusenlappar i plånboken – många av de äldre retrospelarna är eftertraktade byten.

Spana in hetaste vinylspelarna här!

•••

Exklusivt samlarkort på Cassius Clay

Tillhörde du skaran som samlade på idolbilder eller filmstjärnor? I dag kan dessa kort i många fall bytas in mot sköna slantar.

Just nu auktioneras ett unikt samlarkort på Cassius Clay (Mohammed Ali) ut för 15 000 kronor.

Samlarobjektet kommer från Hemmets Journal från 1960 och förutom en bild på boxaren Ali får man också friidrottsstjärnan Wilma Rudolph (även kallad ”Den svarta gasellen”}, danske fotbollsspelaren Harald Nielsen och den svenske gångaren John Ljunggren, som tog en silvermedalj i OS i Rom 1960.

BILDEXTRA: Se alla bilder på det unika samlarkortet!

Även filmstjärnors samlarkort har ett högt värde. Speciellt om korten också är signerade. Bland annat finns en sällsynt samlarbild på Terminatorhjälten Arnold Schwarzenegger.

Säljaren av denna dyrgrip är Andreas Zwick, som för 15 år sedan lyckades komma över ett mycket sällsynt samlarkort som signerats av Arnold själv. Nu auktionerar han ut kortet på Tradera för 5 399 kronor.

– Jag fick tag på det här kortet runt 2003 och det har hållits av och signerats av Arnold personligen. Det finns intyg på kortet som visar det och utgivarnas trovärdighet är mycket hög och går att kolla upp, förklarar Andreas.

Unika bilden – som du bara måste se!

•••

Signerat och klart!

Även autografer från kända personer på allehanda papper eller föremål kan ge ett glatt tillskott på banken. Som en säljare i Lysekil som mötte gitarrlegenden Jimi Hendrix på Torslanda flygplats i Göteborg 1967 och lyckades få Jimis och de övriga bandmedlemmarnas autografer på lappar från cafeterians beställningsblock. Dessa kan bli dina för 18 000 kr.

Se signaturerna som kostar mer än guld!

Gillar du dessutom både vinyl och autografer så kan du för 75 000 kronor få Bob Dylans klassiska LP ”Desire” med legendarens autograf skriven på Dylans hatt.

Det kan vara något att visa upp för polarna – naturligtvis kommer hela kalaset med ett äkthetsintyg.

BILDEXTRA: Spana in dyrgripen här!

•••

Frimärket som är guld värt!

Andra pappersbitar som är värda mycket pengar är frimärken. Thomas Larsson, 34, har samlat på frimärken sedan han var fyra år. Han har dessutom sålt massvis med frimärken till en stor del av sin verksamhet via Tradera.

2016 sålde han ett ”4 Skilling banco” i en väldigt ovanlig nyans, i ett par som satt ihop. Priset landade på 80 000 kronor.

Här är alla bilderna på det unika frimärket.

Nu säljer han ett F 94, 80-öres Gustav V:s medaljong från 1910-talet. Prislappen är 26 000 kronor.

Det som gör detta frimärke så speciellt är att det är en perfekt centrering och gummeringen är i original. I äkthetsintyget och betyget från Svenska filatelistförbundet har den fått tre stycken femmor, det högsta man kan få.

Vilka frimärken letar du efter? Här hittar du hela det massiva utbudet på Tradera just nu.

•••

Spelet som kostar som skjortan!

Nintendo 8-bitars är alltid hett och det är något som märks tydligt på Tradera. Den klassiska konsolen lanserades 1986 i Sverige och flera spel har ett pris på över 10 000 kronor.

På nätet finns i dag bland annat ett spel som butiken Spel & Sånt i Norrtälje auktionerar ut för hela 18 000 kronor. Det handlar om spelet Double Dragon och varför priset är så högt beror mycket på manualen och kartongen. Just den här versionen har en specialmanual.

Listan: Kolla vilka tv-spel som har högsta värdet just nu.

Vilka samlarprylar jagar du? Kolla in hela utbudet här.

Relaterade produkter