Tradera Nyheter

Akut chokladbrist – här kan du bunkra upp

Om 30 år kan det råda akut brist på choklad i världen.
Det larmet kom i början av januari.
Här är annonserna som hjälper dig att samla på dig choklad inför framtiden upp.

Det var i början av januari som larmet kom om akut chokladbrist från bland annat tidningen The Sun.

Om 30 år, runt år 2050 kan kakor, godis och tårtor gjorda av choklad vara ett minne blott. Anledningen: då kan det vara akut brist på den avgörande ingrediensen kakao.

Är du ett choklad-freak och bävar för den framtida bristen? Du kan sitta lugn i båten, och passa på att bunkra upp förråden med choklad – med hjälp av Tradera.

Här är fem annonser som hjälper dig att bunkra upp chokladen inför framtiden – sedan om det håller i 30 år, ja, det låter vi vara osagt.

Lasta in chokladen i lådan:

Köp så mycket choklad du bara orkar, och bunkra upp det i den här coola chokladlådan från mitten av 1900-talet. Ett alternativ kan vara att frysa in chokladen så den håller bättre och sedan plocka fram det, när det är dags.

Mercedes-bilarna:

En adventskalender signerad fina Mercedes Benz finns att hitta just nu. Här snackar vi Hjulgodis med minst 32 procent kakao. Förpackningen är obruten. Kolla in de läckra bitarna här.

Över 300 chokladkakor:

Ska det bunkras, kan det lika gärna göras ordentligt. Bland annat så kan man hitta över 300 chokladkakor i den här annonsen. På köpet får du också ett helt knippe med läckra kolor – i olika smaker.

11 kilo godis och choklad:

Som vi var inne på ovan, här kan det bunkras ordentligt. Kolla in den här smaskiga bilden med över elva kilo godis och choklad. Bland annat kan du hitta fyra askar med After Eight och en burk med 160 stycken chokladkakor.

Kaffebönor:

Det går givetvis att få chokladsmak på kaffet – och kaffebönor håller ju längre och är inte lika beroende av datumet som den färska godis-chokladen. För dig som är både kaffe- och chokladälskare lär detta passa perfekt. Kolla här.

Relaterade produkter