Tradera Nyheter

“Alla tre älskar att bygga Lego och önskar sig alltid nya set”

Byggsatser från Lego har lockat barn i alla tider. Men för släkten kan det bli dyrt att köpa de klassiska plastbitarna i present. Med lite framförhållning kan du fynda dina Lego-paket på Tradera.

Att Lego står högt på önskelistorna inför både jul och födelsedagar är inget nytt. Men det kan bli dyrt för släkt och vänner. På Tradera kan du hitta både klassiska modeller, lådor med blandade Lego-bitar och nya produkter.
Evelina, 31, från Stockholm har tre syskonbarn som alla älskar Lego och till jul och födelsedagar kan det bli riktigt dyrt när alla önskar sig olika byggsatser.– Alla tre älskar att bygga Lego och önskar sig alltid nya set. Till minstingen hittade ett kit som bestod av flera olika byggsatser. Tillsammans kostade det en del men i och med att det var så många förpackningar så kunde vi sprida ut paketen. Varje kit var för sig kostade mindre än de gjort i butik, säger hon.

Här kan du fynda Lego, klicka här

Unika modeller

Fördelen med att köpa Lego på Tradera är att det kan bli billigare än att köpa byggstatserna i butik. Dessutom kan man hitta andra modeller som inte längre är i produktion eller som inte är så vanliga.
– Min äldsta systerson älskar Star Wars, han är en riktig fantast. Kul med Star Wars är att det har gjorts så många olika modeller. Man kan hitta mycket kul man inte längre hittar i butik. Vi hittade ett mindre skepp som jag inte hade sett som han fick i födelsedag förra året.

Vill man kan man även hitta byggsatserna som riktar sig till samlare. Bland annat finns den klassiska Dödsstjärnan, stora X-Wingskepp eller modeller av Tantive IV. Om man inte samlar på Star Wars-lego finns även Taj Mahal, Café Corner, Brandstation eller Lego Technic.
Samlar du på Lego? Kika på Tradera, klicka här

Blandade bitar

Enligt Evelina kan man göra bäst fynd om man har tålamod och framförhållningen att leta.

– Gillar barnen att bygga fritt så kan man göra riktiga klipp. Det är ganska vanligt att folk säljer några kilo Lego i en låda. Det är riktigt bra. Då kan man köpa flera kilo för bara ett par hundralappar. Det går även att samla på olika typer av Lego-gubbar. The Simpsons är jättepopulära just nu. De köper man i små påsar i leksaksaffären på må få och då vet man inte vad man får. Så är det någon gubbe man saknar i sin samling kan man hitta dem på Tradera. Vi har hittat ett par gubbar till barnen där, säger Evelina.

Legofavoriter

Lisa Simpsons
Star Wars
Tomte-Yoda
Homer Simpsons
Ninjago
Sagan om Ringen
Lego City Hovercraft
8 kg blandade

Höga priser

Även om man kan fynda Lego på Tradera har värdet på Lego gått upp vilket gör att en del byggsatser har mer än fördubblats i pris. Här är några exempel:

Mindstorms EV3, 3 290 kronor
Batpod, 3 999 kronor
Lego Brandstation, 5 299 kronor
Dödsstjärnan, 5 500 kronor
Lego creator Operahuset i Syndey, 4 280 kronor
Simpsons huset, 3 200 kronor

Relaterade produkter