Tradera Nyheter

Arne säljer första numret av Kalle Anka på Tradera

Den byxlösa fågeln från Ankeborg har många fans. I helgen såldes ett exemplar av första numret av Kalle Anka på Tradera.– Det var en barndomsdröm att få äga tidningen, men nu vill jag ge någon annan samlare möjligheten att få uppleva den känslan, säger Arne Ståhlberg, ägare till Samlarbolaget AB, som säljer tidningen.

Det första numret av Kalle Anka kom redan 1948. Sedan dess har tidningen intagit en självklar plats på stjärnhimlen bland de mest populära serietidningarna du hittar i tidningsstället.
– Första numret av Kalle Anka är i en klass för sig. Det finns ingen annan serietidning som är lika eftertraktad i Sverige, säger Arne Ståhlberg.

Kolla så mycket såldes tidningen för? Här hittar du annonsen

Han har själv handlat med samlarföremål hela sitt liv. För ca två år sedan bestämde han sig för att lämna ett välbetalt jobb inom finansvärlden för att satsa på sin dröm – att helt och hållet syssla med samlarobjekt via sitt företag Samlarbolaget AB.
– Jag har alltid samlat och sålt saker som en hobby och för två år sedan bestämde jag mig för att göra det på heltid. Framförallt säljer jag mynt, frimärken och serietidningar, men även en del ädelmetall, säger Arne Ståhlberg.

Har du sålt många unika serietidningar?
– Jag har ägt ganska många förstautgåvor. Bland annat sålde jag tre stycken första nummer av Fantomen förra året på Tradera. Men Kalle Anka är naturligtvis kronjuvelen, säger han.

I fint skick

Tidningen, som precis sålts på Tradera, var enligt Ståhlberg i fint skick och utan kladd. Den har klara ljusa färger och rostfria klamrar. Dock är ryggen något sliten.
Du säljer mycket på Tradera, varför har du valt att göra det?– Framförallt så når man en väldigt bred publik, men jag gillar också att det är så öppet och transparent. Förtroende är väldigt viktigt i min bransch, och genom att jag säljer mycket objekt via Tradera så kan även dom gamla kunderna till samlarobjekten se hur mycket jag fick för objekten, säger han och fortsätter:

-Mitt råd är att man antingen försöker sälja sina föremål själv på Tradera, eller så vänder man sig till ett företag med gott renommé och en fin historik. säger Arne Ståhlberg.

Auktionen på första utgåvan av Kalle Anka är nu avslutad.

Så mycket fick Arne för tidningen – kolla här

Det dyraste exemplaret av tidningen, som sålts i Sverige, klubbades på slutet av 1980-talet för 250 000 kronor.

På jakt efter något annat? Här hittar du alla auktioner på Tradera

Relaterade produkter