Tradera Nyheter

Åt upp 53 kinderägg – kolla vad som händer med leksakerna

”Något som är spännande, som man kan leka med – och choklad!”. Så löd barnens krav i den märkligt dubbade reklamfilmen för Kinder Överraskning. Nyligen annonserades 53 oöppnade ”överraskningar” ut på Tradera. Nu undrar alla – vem åt chokladen?

Kinderäggen är fortfarande populära, och inte bara bland småsyskon med olika dialekt. Andreas Jansson älskar chokladen men är helt likgiltig inför leksakerna. Som tur är finns det många samlare som känner tvärt om. Efter att ha mumsat i sig 53 läckra ägg lade Eskilstunabon ut lika många oöppnade överraskningar på Tradera, och intresset blev stort. Det var dock inte första gången som han sålde sina åtråvärda ”rester”.
– Det hela börjar egentligen för några år sedan när jag hittade en påse med gamla Kinder-figurer och leksaker. Istället för att slänga dem så lade jag upp en annons på Tradera och fick dem överraskande nog sålda. Sedan dess har jag sparat leksakerna och figurerna när jag har köpt äggen. De senaste åren har jag inte ens brytt mig om att öppna dem, säger Andreas Jansson.Se annonsen här

Det vinnande budet på 174 kronor innebar ett styckepris på cirka 3,30 kronor – och köparen var säljarens perfekta motpol.
– Ibland köper jag hela Kinderägg, men för mig är chokladen för söt. Jag tycker att det är bättre att vänta tills någon annan har ätit upp den och lägger ut sin överraskning på Tradera, säger Hanna Larsson.

Hon har alltid samlat på olika saker, och som regel ropar Hanna in något på Tradera varje månad. Bland annat bygger hon på den stora skivsamlingen, och de många biografierna. Samlarsaker är en kategori på Tradera. Där hittar du en lång rad underkategorier, som sportmemorabiliaNalle & Teddybjörnar, eller Leksaksbilar & samlarbilar.

Att Hanna lade det vinnande budet på äggen var ingen slump. I sjuårsåldern började hon samla på de tyska överraskningarna, ett intresse som höll i cirka fem år. Men fyllda 30 år väcktes suget igen, av en slump.
– Jag var hemma hos mina föräldrar och skulle hjälpa dem att röja på vinden. Då hittade jag min gamla samling, och plötsligt blev jag som barn på nytt. Jag hade inte sett figurerna på nära 20 år. Nu känns det som mitt samlande bara hade tagit en paus, säger hon.

Som barn var Hanna endast intresserad av djurfigurerna, men som vuxen har hon insett charmen med att montera ihop de klassiska fordonen. Tidigare har Trollhättebon kommit över en del större partier i Tyskland. Nu väntar hon på leveransen av ytterligare 53 överraskningar, och samlaren berättar att Tradera-annonsen var oemotståndlig.
– Det var väl spänningen av att inte riktigt veta vad man får. Sedan handlar det också om den speciella känslan av att vinna en aktion. Ibland spelar det inte så stor roll vad man ropar hem, utan jag gillar att man vinner. Den känslan ger mycket, säger Hanna Larsson.

Relaterade produkter