Tradera Nyheter

Böckerna du glömt – att du älskade

Iphones och Ipads i all ära. Introducera dina barn för lektyrens härliga värld med några riktiga klassiker – från Biggles och Fem-böckerna, till Buster och Min häst. Här är fem fantastiska böcker och tidningar du förmodligen har glömt att du älskade – som nu går att köpa galet billigt på Tradera.

Biggles

Det här är en riktig klassiker i genren ungdomsböcker. James Bigglesworth eller Biggles som han kallas är huvudkaraktären i W.E. Johns populära bokserie. Huvudfokus i böckerna ligger på Biggles yrke som pilot, först som stridspilot i första världskriget, därefter som civil pilot under mellankrigstiden innan han återigen får ta värvning under andra världskriget.

Till sin hjälp har han de färgstarka pilotkollegorna Algy, Ginger och Bertie. Böckerna som kom ut mellan 1932 och 1968 håller än idag.

Dessutom har de ett stort nostalgivärde för många. Varför inte ge dina barn eller barnbarn chansen att läsa en äventyrlig bokserie som fortfarande håller, om man står ut med att kvinnor har en mycket obetydlig roll i böckerna.

Här hittar du ett bra startpaket – elva volymer för tio spänn styck.

Fem-böckerna

Följ de fyra engelska barnen och deras hund när de löser mysterier i denna spännande äventyrsklassiker av Enid Blyton.

Att de kallas för ”Fem” är för att hunden räknas som en del av familjen och därmed blir de fem medlemmar. Julian, Dick och Anne är syskon medan George är deras kusin. George heter egentligen Georgina och är en tjej och inte en pojke som namnet antyder men hon kallar sig själv George och klär sig i kläder som pojkar brukar bära eftersom hon egentligen vill vara en pojke.

Ofta har ön Kirrin Island med sin borgruin, som ägs av George en viktig roll. Böckerna har även gjorts till tv-serie som är klart sevärd men den slår inte böckerna. Det här den kanske mest spännande bokserien i listan och ett måste för den som är spänningslysten.

Även här kan du hitta en packe böcker för tio kronor styck.

Buster

Serietidningen Buster har släckt fotbolls- och idrottstörsten hos generationer av sporttokiga ungdomar. Buster är från början brittisk men kom 1967 även ut på svenska.

I serien får vi följa olika följetänger, så som Åshöjdens BK:s resa från gärdsgårdsserier mot allsvenskan eller Benny Guldfot och Buster själv. Länge var tidningen en renodlad fotbollstidning men var sista tiden en bred sporttidning.

Sista upplagan kom 2005 men Buster bör ändå få leva kvar i barns- och ungdomars medvetande idag. Det här är ett måste för de fotbollsintresserade som vill drömma sig bort i sin läsning.

Varför inte slå till på det här coola numret med Muhammad Ali, från 1973?

Kitty-böckerna

I en väldigt killdominerad genre så är Kitty något så befriande som en barn- och ungdomsdeckare där det är en tjej som löser fallen, ofta tillsammans med två tjejkompisar. Något som är relativt ovanligt än i dag.

Det här är en bok för såväl pojkar som flickor som vill läsa om de spännande deckargåtorna Kitty klurar ut. Sammanlagt finns ett tjugotal böcker om Kitty som är författade av Carolyn Keene.

Här kommer du ner i ett stycketpris på 4,50, med tio titlar.

Min häst

Den största och självklara hästtidningen för alla hästälskare. Här finns hästserier, bildreportage, posters på hästar och allt du behöver veta om ridning. Tidningen har kommit ut sedan 1972 och varit en given hit för alla med hästintresse sedan dess.

I tidningen publiceras serien Mulle99 som handlar om ponnyn Mulle och hans kompisar.

Här hittar du ett tjockare nummer med poster.

Relaterade produkter