Tradera Nyheter

Bortglömda prylarna som kan ge dig sköna tusenlappar

Hösten är på intågande i Sverige och det är dags att städa ut det gamla för att göra plats för nytt.
Och dina gamla saker hemma kan vara ett klipp för andra.
Här är lite tips på hur du kan omvandla ditt ”skräp” till en annan persons guld. Och tjäna tusenlappar på köpet.

Vi är säkert en hel del som har en gammal analog kamera som ligger och samlar damm i ett förråd eller i ett skåp där hemma.

Just analoga systemkameror kan inbringa en hel del på Tradera. Så leta fram din gamla trotjänare och gör ett klipp.

Som den här fotoapparaten – en Nikon F. Visserligen ett antal år på nacken men i bra skick. Kameran lanserades 1959, och många kända fotografer har arbetat med kameran.

Se alla analoga kameror här!

Du kan även tjäna en hacka på din gamla videokamera där hemma. Det finns många där ute som fortfarande vill använda andra apparater än mobiltelefonen när det är dags att föreviga sina minnen. Sonys HDR-HC1 hade en fantastisk bildkvalitet när den kom och en sådan kan ge dig sköna slantar i plånboken.

Spana in fler videokameror!

Vinylspelare är heta

Andra populära objekt för samlare och ”vanligt” folk är vinylspelare. I dag finns det runt 200 vinylspelare på Tradera och har du en Technics eller en Lenco liggande hemma så kan du vara glad.

Spelarna med dämpad fjädring och automatisk avstängning – som denna Lenco L-75 är speciellt populära.

Du kan även tjäna några hundralappar om du har en bärbar variant av LP-spelare – typ denna Philipsspelare.

Tusenlappar för Elvis-plattor

Även din gamla cd-spelare eller Minidiscspelare som samlar damm kan vara värd några tusenlappar:

Och när vi ändå pratar om musik. CD-skivor och vinylplattor är hett eftertraktat byte på marknaden – i fall du har rätt skivor det vill säga.

Bland annat har denna klassiska Black Sabbath-platta närmare 50 bud på sig och kostar närmare 1 200 kronor att införskaffa.

Har du rent av 70-tals utgåvorna av Elvis Sun 78-varvare.

Dessa plattor – denna gång fyra till antalet – är svåra att få tag i och är dessutom snygga att titta på. Och har du dessa hemma kan du lätt räkna hem några tusenlappar.

SE BILDERNA PÅ ELVIS-RARITETEN HÄR!

Mer vinyl!

Fynda bland serietidningarna

Kanske hittar du gamla serietidningar som gjort sitt i hemmet. Spana efter tidiga nummer med Kalle Anka. Som svensk serietidning kom första Kalle Anka & Co i september 1948. Har du några av de tidigaste numren av tidningen finns det sköna tusenlappar att hämta, speciellt om tidningarna är i bra skick.

Bland annat såldes nyligen en Kalle-tidning från 1949 – nummer 12 – läst, men välbevarad. Totalt fick den över 100 bud gav säljaren över 2 000 kronor, som när den kom kostade 60 öre.

Se alla Kalle Anka-tidningar här!

Men var inte ledsen om du inte hittar en Kalle Anka-klenod. Andra tidningar fungerar nästan lika bra – såsom Bamse, där ett magasin från 1973 också kan inbringa en skön slant till en ny höstjacka eller liknande.

Se alla serietidningar här!

Bland Lego och Commodore

Kanske har du en gammal Commodore 64 eller Amiga 500 som ligger i en flyttlåda på vinden. Det är då dags att leta reda på den kartongen. En gammal speldator såsom Commodore Amiga 500 kan ge mysiga pengar under kudden.

Spana in andra retrodatorer här!

När du ändå är på vinden så kika efter barnens – eller ditt egna – gamla Lego. De olikfärgade plastklossarna från Danmark är hett eftertraktade bland småbarnsfamiljer och andra på Tradera. Och det går att kränga iväg allt i ett stycke – som en gott och blandad-påse och få en hel del nya kronor att spendera. Ett paket med tre kilo blandat Lego-godis kan få över 100 bud och rendera i flera tusen.

Kolla in allt Lego här.

Hyllad klassiker

Annat som kan säljas i bulk är smycket i silver. Eftersom smycket är så eftertraktade på Tradera går det att klumpa ihop och sälja hela partier – inte bara enstaka arm- eller halsband.

Smycken och liknande är också hett eftertraktat på Tradera.

Bland annat säljs en påse 200 gram blandat silver – och det är mäkta populärt med över 20 bud.

En annan sak att hänga upp sig på – och försöka sälja – är klassikern Stringhyllan, som skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Den fanerade hyllan med metalltrådsgavlar har i dag börjat nytillverkas, men många är ute efter de äldre versionerna.

Spana in denna hylla med tre sektioner, sju hyllplan, tidningshylla och skåp med skjutdörrar.

Assistenter som ger hundralappar

Även din gamla matberedare som bara stått stilla i alla år kan ge dig ett extra tillskott. Har du en assistent från Electrolux i fint bruksskick så finns det spekulanter på Tradera. Kika in denna klassiker.

Se alla matberedare och hushållsmaskiner här.

Kanske har du även farmors gamla kristallkrona på vinden. Den kan du säkert hitta en eller ett par sugna spekulanter på. Spana in denna 85 centimeter stora krona med 63 centimeter i diameter.

Hitta alla kristallkronor här.

Byt ut din mundering

När det gäller kläder finns det mycket pengar att tjäna. Kanske är det dags att pensionera din Canada Goose-jacka för gott – eller se till att den kommer andra till nytta. Passa på att lägga upp den och få ett rejält tillskott till en ny vintermundering.

Har du sedan en gammal tröja från ditt favoritlag eller från landslaget så kan dessa också inbringa sköna slantar. I dag finns bland annat förre detta Malmö-anfallaren Daniel Larssons tröja från turkiska Akhisar Belediyespor – med nummer 31 på ryggen – till salu.

Hur som helst. Spana i lådorna på vinden, eller i källaren. Där kan det ligga flera bortglömda skatter som kan ge sköna tusenlappar att ljusa upp din vardag i höstrusket.

Relaterade produkter