Tradera Nyheter

Bortglömda sakerna som kan vara värda massor med pengar

Gamla samlarbilder värda tiotusentals kronor, loppismöbler och tv-spel som samlarna gör allt för att få tag i.
Du kan sitta på en hel semesterresa hemma, utan att veta om det.
Här är tio bortglömda saker som du kanske tror är skräp men som kan vara värda massor med pengar.

Hitta bortglömda prylarna här – leta efter det du söker just nu.

Att inte bara slänga grejer hemma för att man tror det är skräp kan visa sig bli en riktig vinstaffär. Du har kanske samlat på dig en massa prylar genom åren som du hittat lite överallt. Vet du egentligen hur mycket prylarna är värda?

Spana in den här listan på saker som du kan tänkas ha hemma som du inte ska skeppa ner i närmsta container märkt ”brännbart”, utan istället tjäna en slant på.

1. Loppismöbler

Du kanske hittade en pinnstol på Kivik AIF:s loppis på Österlen för en massa år sedan som du då tyckte var sjukt charmig men nu insett inte riktigt passar in hos dig. Genom att lägga ut den för auktion på Tradera kan den visa sig vara värd en hel del.

Vem vet? Kanske är det flera som ser charmen du såg för ett par år sedan och trissar upp budgivningen så att ditt gamla loppisfynd plötsligt blir en rejäl vinstaffär.

Hitta alla möbler som just nu ligger ute till försäljning. Hittar du ditt loppisfynd?

2. Gamla tv-spel

Hittar du de nu vuxna barnens gamla tv-spel i lådor på vinden och tänker ”nej nu är det dags att slänga ut det här skräpet”. Gör inte det!

Äldre konsoler kan vara riktiga guldklimpar. Det första Game Boy, olika Nintendokonsoler och Segaspel är hett villebråd för samlare.

Även själva spelen är värda pengar, det finns vissa spel som är värda hur mycket som helst (kolla de dyraste här).

Ju bättre skick desto mer pengar är regeln när det gäller samlarsaker, originalförpackning är det absolut bästa.

3. Paninis klistermärkesalbum och bilder

Nu i VM-tider får vi återigen bevis på att Paninibilder är något som berört många genom åren och gör det än idag. Såväl barn som vuxna byter, köper och samlar bilder för att fylla ut sina album.

Har du gamla album så är det perfekt att lägga ut nu när alla nostalgiker är igång och söker efter sina favoriter.

Om du har det första Panini-albumet från 1970 kan du känna dig lyckligt lottad. Det är redan värt runt 25 000 kronor.

Hitta de klassiska klistermärkesalbum och bilderna här.

4. Samlarkort

Vi är många som har samlat på någon form av samlarbilder. Allt från Pokémon och Magic the Gathering bytte ägare på skolgårdarna. Dessa bilder är fortfarande heta villebråd för de äkta samlarna.

I tv-serien och filmerna var Charizard en mäktig Pokémon, har du det första holografiska Charizard-kortet är det värt runt 29 000 kronor.

Inom Magic the Gathering så är Black Lotus-kortet en helig graal med ett uppskattat värde på 100 000 kronor. Givetvis kan hela samlingar inbringa en hel del pengar. Det är viktigt att korten är i bra skick för att de ska öka i värde.

Kolla in de bortglömda dyrgriparna som är värda tusentals kronor.

5. Äldre IKEA-möbler

Svenskarnas och hela världens stora favorit IKEA är ett givet inslag i våra hem. Äldre möbler från den svenska jätten kan vara värda en hel del.

Du kanske har några gamla stolar eller ett bord som bara står på vinden och samlar damm? Plocka ner dem och testa att lägga ut på Tradera.

IKEA:s äldre prylar var ofta betydligt mer välgjorda än de vi ser idag och håller därför än. Vilbertstolen är ett exempel på en möbel som är väldigt värdefull eftersom den endast gjordes i 3 000 sällsynta exemplar.

Om du har en musselstol från IKEA så kan den vara värt dryga halvmiljonen. Hur galet är inte det?

6. Teak

Vi svenskar älskar teakmöbler. Det kvittar nästan vad det är – byråer, skåp eller bord blir det alltid rusning till när de läggs ut på Tradera. Det är inte alltid som de behöver vara i toppskick, många hobbysnickrare gillar att putsa till saker som inte är perfekta.

Även om det såklart underlättar om grejerna håller så bra skick som möjligt för att få in de riktigt stora slantarna.

Hitta din Teak-favorit här.

7. Gammalt porslin

Det är lätt att samla på sig en massa porslin som aldrig används. Skåp och hyllor bågnar över av arvegods från gamla släktingar eller saker du tyckte var fina på någon loppis en gång i tiden.

Porslin av rätt märken kan vara värt en hel del. Kolla om det är stämplat med svenska klassiker som Gustavsberg, Rörstrand eller Höganäs. Hittar du det så kan det vara värt reskassan till nästa semesterresa.

Sitter du inne på en reskassa utan att veta om det? Kolla in värdet på gamla porslinet – enligt annonsörerna.

8. Vinylskivor

Låt inte dina vinylskivor stå på vinden eller kastas bort. Det finns hur många samlare som helst som älskar vinylskivor. Dessutom kommer det nya samlare hela tiden.

Musik är något som verkligen berör och bilden av en musikintresserad person som samlar vinyler är något som är romantiskt för många unga.

Därför blir de också samlare och om du sitter på en samling, blir de potentiella köpare till dina gamla album.

9. Silverbestick

Varför ska man egentligen ha silverbestick hemma som man fått av någon släkting en gång i tiden, som bara ligger invirade i en duk långt in i en låda? Är det inte bättre att ge semesterkassan en extra påfyllning?

Enstaka bestick kan vara värda en hel del men har du en hel uppsättning kan du verkligen vara lyckosam. Kolla här, så förstår du.

10. Dockhus

Dockhus med tillhörande möbler kan vara riktiga dyrgripar. Har du lite allt möjligt så kan det snabbt bli en fin slant. Här är det någon som säljer fyra stolar och ett bord för 350 kr, en annan vill ha en tusenlapp för ett hus och en liten lampa går för 265 kronor.

Som du ser kan det löna sig att lägga upp lite allt möjligt och sälja. När du summerar försäljningen kan semesterkassan ha fått sig ett rejält tillskott!

Kolla in dockhusen – som är värda mest här!

Relaterade produkter