Tradera Nyheter

Därför är Lego en bättre investering än guld

Barnsligt intresse, filmnörd eller leksaker för barn.  
Lego lockar många olika personer, nu mer än någonsin. 
 Plastbitarna har ökat i värde med 12 procent per år sedan millennieskiftet.

För de allra flesta är det en liten plastbit och en leksak för barn. Men den genomsnittliga lego-biten har ökat i värde med 12 procent per år sedan millennieskiftet. Det gör att det just nu ger bättre avkastning än den genomsnittliga investeringen skriver brittisk press. Att värdet av Lego stadigt ökar betyder självklart att andrahandsvärdet också stiger i och med att olika serier och byggsatser tas ur produktion.

Analytikerna pekar på att ingen annan av de traditionella investeringstyperna kan matcha den avkastningen som de danska plastbitarna ger.
Vissa av de Lego-produkter som i butik såldes för under tusenlappen går nu för flera tusen kronor. Byggsatserna som har högst andrahandsvärde är ofta baserade på filmer eller kända landmärken eller klassiska bilmodeller.

Även på den svenska marknaden är andrahandsvärdet på Lego högt. Just nu finns ett Lego Pet Shop ute på Tradera för 2200 kronor.
När en byggsats av Lego Market Street låg ute på Tradera startade budgivningen på hela 4999 kronor trots att modellen var byggd en gång och att några av originalbitarna var utbytta.

Några av de byggsatser som har högst andrahandsvärde är de som baseras på storfilmen Star Wars. På Tradera finns bland annat en öppnad Lego Stars Wars Ultimate Collection series R2D2 som är 31 centimeter hög när han är färdigbyggd. Byggsatsen består av 2127 bitar. 
Men det är inte bara klassiska film-byggsatser som kostar mycket. Även byggsatser av landmärken kostar en hel del. Just nu finns en byggsats av Operahuset i Sydney.

Hitta dina Lego-favoriter:
Star Wars Dödsstjärnan
Technic Grävmaskin
Harry Potter Hogwarts
Spökhus
Lego Creater Stadshuset
Lego Mindstroms NXT 2.0
Lego Racer Ferrari 599 GTB Fioran
Star Wars AT-AT

Relaterade produkter