Tradera Nyheter

De drog in 3,4 miljoner till Musikhjälpen – via Tradera

3,4 miljoner kronor. Så mycket drog Filip och Fredrik in till Musikhjälpen – via en Tradera-auktion. ”Det känns fan fantastiskt”, säger Fredrik Wikingsson.

Under sex dagar släpptes programledaren Kodjo Akolor, Pelle Almqvist från ”The Hives” och Josefin ”Little” Jinder ut ur Musikhjälpens bur på ”Kärlekens” torg i Örebro. Och årets omgång slog många rekord. 312 000 engagemang och över 49 miljoner kronor samlades in till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Många bidrog till insamlingen genom att sälja saker på Tradera till förmån för Musikhjälpen, i skrivande stund har det samlats in 9 143.110 kronor. Och det fanns några auktioner som stack ut när det kommer till slutpriset.

”Slog rekord”

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson lyckades dra in 3,4 miljoner kronor via sin annons – ett nytt rekord i Musikhjälpensammanhang. Tjänsten som de erbjöd var att skapa en reklamfilm, från idé till färdig produkt, till ett svenskt företag. Och det gick inte att ta miste på intresset. Totalt kom 85 bud in och vinnaren blev till slut nätkasinot Casumo.

– Ja, tankeprocessen är redan igång. Vi ser fram emot att spåna fram en reklamfilm som inte påminner om något annat. Vem vet, vi kanske hittar på något upplägg som kan dra in ännu mer penga? säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Duon, som slog sitt tidigare Musikhjälpen-rekord med över tre miljoner kronor, hyllas nu av Musikhjälpens projektledare Robert Frisk.

”En fantastisk summa”

– Det är en fantastisk summa men framförallt är det fantastiskt att Filip & Fredrik engagerar sig i Musikhjälpen år efter år, och precis som så otroligt många andra ger av sin tid. Det är underbart med alla dessa hjälteinsatser. De kommer göra skillnad för många barn som tack vare detta kommer kunna gå i skolan trots krig och konflikt.

Filip och Fredrik var dock inte de enda som drog in mycket pengar till Musikhjälpen på Tradera. Lars Lerins akvarellmålning ”Boning i Nordland” såldes för 275 200 kronor och The Hives som bröllopsband betalades det även stora pengar för – 112 100 kronor. Glöm inte att det fortfarande går att buda på många annonser där intäkterna går till Musikhjälpen, kolla in dem här!

Tradera-annonserna som drog in mest till Musikhjälpen:

Filip och Fredrik gör reklamfilm

Lars Lerins akvarellmålning ”Boning i Nordland”

The Hives som bröllopsband

Signerad F1-racehjälm från Marcus Ericsson

Statsminister Stefan Löfvens klocka

Henrik Schyffert som fotograf på ditt företags event

Relaterade produkter