Tradera Nyheter

”Den är omöjlig att få tag på”

Här är den – världens mest exklusiva muminmugg. Men du som vill ha den får räkna med att betala en mindre förmögenhet. ”Det här är ett väldigt unikt objekt”, säger Daniel Vittikko, som säljer den på Tradera.

Se muggen muggen värd 89 000 kronor här!

Många svenskar har en i sitt köksskåp. Men vad inte alla vet är att Tove Slotte-Elevans populära muggar med Mumin-motiv kan vara värda många tusenlappar. Fråga bara Daniel Vittikko. Han är en av många som samlar på rariteterna och tjänat en bra slant på hobbyn.

Vilka mumunmuggar är värda mest? Kolla här

”Fick mothugg av frun”

– Egentligen är jag inte någon större samlare. Jag ville bygga ett vitrinskåp med mina finaste muggar, men fick mothugg av min fru. De är ju värda en hel del, så nu har jag inte muggarna hemma, berättar han.

Daniel överdriver inte när han pratar om muggarnas värde. Förra året sålde han en mugg för 79 000 kronor, en julmugg i serien Mumin Fazer från år 2004. Just nu erbjuder hans butik Muggmania (Muminmania på Tradera), en något mer hisnande variant – för 89 000 kronor. Kolla in finaste Muminmuggarna här!

– Om den säljs blir det den dyraste någonsin.

”Det är väldigt ovanligt”

En mugg för nära 100 000 kronor? Du är inte ensam om dun förvånas över de fascineras rariteternas värde. Men Daniel, som till vardags arbetar som mellanstadielärare, blir inte förvånad om den unika muggen säljs inom några dagar.

– Varför den är så unik? Dels har den orginalkartogen kvar, vilket är väldigt ovanligt. Det är i princip omöjligt att få tag på ett liknande objekt, då måste du åka till södra Finland och hämta upp den själv och betala kontant. Och det kanske inte så många är sugna på, säger han.

Tre dyrgripar för alla Muminmuggsälskare:

Muminmugg Vinternatt

Muminmugg Simhopp

Muminmugg Muminfamiljen

Relaterade produkter