Tradera Nyheter

”Det här är ett riktigt äventyr”

Ett kulinariskt vildmarksäventyr där den svenska naturen är som bäst. Nu finns chansen att fynda en unik upplevelse på Tradera. ”Det här är ett riktigt äventyr som Tradera är glada över att kunna lyfta till en större publik”, säger Marcus Almén, pressansvarig på auktionssajten.

Kolla in auktionen här!
Det är inte bara kläder, smycken, bilar och möbler som går att hitta på Tradera. Ibland går det att fynda saker som minst sagt sticker ut. Nu har en ny sådan auktion dykt upp. Det är Tradera själva, som i samarbete med Friluftsfrämjandet, erbjuder sina kunder en unik chans att uppleva den svenska vildmarken när den är som bäst. Den som ropar hem auktionen kommer få tillbringa två dagar i Härjedalen tillsammans med en vän och författaren Fredrik Lundberg som skrivit boken Happy Hunting.

”Matlagning i fokus”

Under resan kommer det kulinariska stå i fokus och deltagarna kommer att få tillaga det som naturen har att ge – och lära sig en hel del på vägen. Bland annat ska de jaga under två dagar på privat mark, bada bastu vid en sjö, vandra tre kilometer och jaga ripa.

– Det här är ett riktigt äventyr som Tradera är glada över att kunna lyfta till en större publik, samtidigt som pengarna från auktionen går till välgörande ändamål, säger Marcus Almén, pressansvarig på Tradera.

”Intresset ökar för jakt och ekologiskt”

Intresset för jakt och närodlad mat är på uppgång i Sverige. Antalet godkänna teoriprov för jägarexamen ökade med 70 procent mellan 2006 och 2014 och under samma tid såldes ekologiska livsmedel för 15,5 miljarder kronor.

– Kombinationen av mat och jaktkultur är unikt för det här eventet. Intresset för kulinariska upplevelser har aldrig varit större, samma sak för jakt. Det hänger ihop. Folk är mer medvetna om vad de stoppar i sig och det ligger i tiden att tänka ekologiskt och närodlat, säger Fredrik Lundberg och fortsätter:

– Jaktintresset har i alla tider varit stort i Sverige, och nu vill vi skapa en smakrik naturupplevelse för en bredare publik samtidigt som vi bidrar till Friluftsfrämjandets viktiga arbete. Tillsammans med Tradera och eventbyrån Joy Event gör vi det möjligt för hela Sverige att buda på ett unikt vildmarksäventyr för alla mat och jaktintresserade.

Det här ingår i paketet för 2 personer: 
• Resa tur och retur till Östersund, hyrbil till fjället.

• Datum 20-22 september 2016.

• Första natten boende med 3-rätters middag.

• Nästa morgon 3 km vandring till jaktstuga samt ripjakt hela dagen.

• Andra natten övernattning i jaktstuga med 3-rätters middag i stugan.

• Frukost och lunchpaket.

• Två jaktdagar på privat mark, jaktguide med fågelhund ingår.

• Vedeldad bastu intill sjön Öjön.

• Signerat exemplar av boken Happy Hunting skriven av Fredrik Lundberg.

Auktionen avslutas den 11 september.

Relaterade produkter