Tradera Nyheter

”Det mest exklusiva tåget som du kan ha”

Här är modelltåget som är så dyrt att det måste förvaras i ett bankfack.  Nu säljs det exklusiva Märklin 32000 på Tradera – och intresset är stort över hela Europa.  – Jag tror att någon från Tyskland eller Schweiz kommer att köpa det, säger Abbe Dikmen som lagt upp annonsen på Tradera.

För ett otränat öga kan det vara svårt att se att ett modelltåg kan vara värt lika mycket som en villa på den svenska landsbygden. Med för de tusentals personer i Sverige som har Märklin som sitt största intresse har tågen kommit att bli som en religion.
– Det finns personer som lägger ner otroligt mycket pengar på den här hobbyn. Märklin-tåg har en helt unik detaljrikedom, en speciell tyngd och mycket bra andrahandsvärde. Sedan är de ju konstruerade på ungefär samma sätt som ett vanligt lok. Det uppskattar många, säger Abbe Dikmen som driver butiken Trainshop tillsammans med sin familj.

Abbe Dikmen har numera möjligheten att leva på sin största hobby och lägger ofta upp annonser med både reservdelar och nya tåg på Tradera. Det dyraste objektet han sålt låg på 40 000 kronor, men nu har han chans att förbättra rekordet rejält. För några dagar sedan la han upp sitt finaste tåg någonsin – Märklin 32000.
– Det här är det mest exklusiva tåg man kan ha, säger han.

Sugen på att buda hem Märklin 32000? Här ser du annonsen

Tåget kallas även Millenniumkrokodilen eller Platinakrokodilen och består av 475 gram platina och flera andra ädelmetaller. Att tillverka ett sådant här lok kostar minst 200 000 kronor. Det är inte konstigt att Abbe Dikmen inte vill ha tåget hemma.
– Ja, visst är man lite nervös. Ett sådan här dyr sak går inte att ha i butiken eller hemma. Vi har det i ett bankfack som ligger 150 meter från vår butik, säger han.

Sista datum för att lägga ett bud är 3 juni. Vem som är beredd att betala mer än en genomsnittlig svensk årslön för det exklusiva modelltåget återstår att se. Abbe Dikmen har dock sina aningar.
– Jag tror att någon från Schweiz eller Tyskland kommer att köpa det. Det är är ett klassiskt lok från Schweiz och det mest klassiska Märklin någonsin gjort.

Se hela annonsen här

Relaterade produkter