Tradera Nyheter

Drömbilarna som alla har råd med

Legendarer med historia och tradition.
Klassiska bilar är eftertraktade och oftast extremt dyra.
Men för den som inte nödvändigtvis måste ha full skala – går det att få sin drömbil för några tusenlappar.

Här kan du lägga vantarna på en ”äkta” Ferrari

Suktar du efter en riktig automobil raritet – då är du inte ensam i världen. Efterfrågan och prisstegringen på klassiska bilar är enorm. Det har till och med visat sig att de som var framsynta nog att köpa ”rätt bil” på 90-talet, har fått se investeringen öka med över 1 000 procent.

För de flesta dödliga är dessa bilar långt bortom budget, men för de som har några tusenlappar kan man få en bil – i något mindre skala. Dock är dessa äkta modeller otroligt välskapta och det krävs ett skarpt öga för att kunna se om de är verkliga bilar eller skalmodeller.
Här har vi listat några klassiker.

Ferrari 250

Inom bilvärlden finns det många lyxbilar, men det finns ett som står huvud och axlar över alla andra: Ferrari. Det grundades av Enzo Ferrari och 1947 släpptes den första bilen – och resten är som man säger… historia.

Tidiga bilar är bland de mest eftersökta av samlare och prisrekorden har på senare år stått som spön i backen. Och dyrast av dem alla: en 250 GTO från 1962 som såldes 2014 för motsvarande 332 miljoner kronor.
Dock är alla 250:s riktigt dyra och en fin California Spyder från 59-61 går för runt 150 miljoner.

Kolla in modellalternativet här.

BMW E9 3.0 CSI

En snabb, vass och kraftfull coupé. 3.0 CSI har en stor del i den image som BMW lyckats skaffa sig. Modellen gav inte bara den tyska tillverkaren ett nytt utseende, den visade att man på allvar kunde utmana de bästa från Italien och England.

Kolla in modellen – som ser helt äkta ut.

Alfa Romeo Montreal

1967 var det världsutställning i kanadensiska Montreal – och till denna tog Alfa Romeo fram ett nytt flaggskepp. Bilen, en 2+2 sitsig sportcoupé, hade en mindre V8:a om 2,5 liter som gick att varva till 7 000 rpm – vilket var extremt för tiden. Prislappen var även den tilltagen, och en Montreal kostade mer än båd a ikonbilarna Jaguar E-Type och Porsche 911.
Tyvärr slog oljekrisen till 1973 och det ryckte undan mattan för bränsletörstiga bilar.

Den här modellen drar inte en enda liter i bensin – står dock perfekt i bokhyllan. Kolla in alla bilder här.

Chevrolet Corvette

Det var tack vare en designchef med en fäbless för Europeiska sportbilar – som Corvetten såg dagens ljus. 1953 byggde Chevrolet 300 polo-vita Corvette cabrioleter med röd klädsel. Mannen bakom designen, Harley Earl sa året efter: ”Mitt främsta mål i 28 år har varit att förlänga och sänka den amerikanska bilen”. Med Corvetten hade han äntligen lyckats.

Wow, vilka coola bilder på Corvetten – du måste bara kika här.

Mercedes 190 SL cabriolet

I skuggan av den hyllade ”Måsvingen” 300 SL lanserade Mercedes en kortare variant kallad 190 SL. Bilen byggde på ett kortat chassi från 180 och målet var att nå kunder som ville ha en mer ombonad och pålitlig sportvagn. En komfortabel bil mer lämpad för långfärder än vad konkurrenter från Italien och England hade att erbjuda. 190:an är även den som lade grunden för Mercedes kommande SL-bilar.

Så här ser den ut i mindre skala. Visst är den häftig?

Relaterade produkter