Tradera Nyheter

Drömchansen för samlaren – unika ladufyndet kan bli ditt

Har du drömt om att äga en Volvo PV? Nu ligger ett perfekt renoveringsobjekt ute på Tradera – och det är ”originalet”.

Nu har du chans att starta det optimala projektet – kolla in ladufyndet här, en svensk ikon.

1944 visade Volvo upp sin nya modell i Kungliga Tennishallen i Stockholm. PV444A innebar ett stort kliv framåt. Bland nyheterna fanns bland annat en självbärande kaross. Bilen kom dock bara i en färg – svart. Nära 150 000 personer besökte Volvos utställning och PV:n var en succé. Den första bilen levererades till kund först 1947, och då kostade Volvon respektingivande 4 800 kronor.

A-versionen följdes av 444B, men i dag är ”originalet” den mest eftertraktade versionen bland samlarna. Totalt tillverkades 12 504 A-bilar. Tre av dem hamnade hos en bilentusiast i Rimbo.

– Det är sådant man får för sig – jag ville skapa en samling med den tidigaste versionen av Volkswagen, Porsche, Volvo och Saab. Men det vart inget av med det, de blev bara stående, säger Anders Israelsson.

”Snygg inredning”

I dag återstår bara det bästa renoveringsobjektet, och nu ligger Volvon ute på Tradera. ”Ladufyndet” ser kanske lite bedagat ut, men enligt Anders ska allt finnas där. Det som saknas är dörrarnas insidor, men det torde inte vara några problem eftersom de nytillverkas. Det finns några gamla rostlagningar, förmodligen från 80-talet – och några av dem bör nog göras om. En styrka är dock Volvons insida.

– Den har förhållandevis snygg inredning. Det finns någon reva i en stolsrygg, men det syr man enkelt ihop. Interiören är klart användbar och innertaket är helt. Inredningen ska man nog behålla som den är om man gör iordning bilen. Det är bara att skaffa dörrsidor, säger han.

Anders berättar att ett renoverat exemplar av PV444A kan kosta mellan 70-90 000 kronor, beroende på skick.

– En del ska bara ha A-modellen, som jag till exempel. Den har en hel del speciella detaljer, både på in- och utsidan – från klädsel och instrumentering, till kofångare och lyktsargar. A-modellen är mycket speciell, säger samlaren.

”Meckat sedan jag var tio år”

Hur kommer det sig då att den 58-årige entusiasten inte har gjort iordning Volvon?Anders har redan en uppsjö av bilar som pockar på uppmärksamhet, främst folkabubblor och klassiska Porschar från 1957-1972.

– Folk brukar fråga hur många bilar jag har, men jag svarar alltid att jag aldrig har räknat dem. Det brukar vara mellan 15-25 stycken i olika stadier. Jag har hållit på och meckat med bilar sedan jag var tio år, men den första veteranen köpte jag omkring jag var 18. Och 40 år senare har jag nog blivit en av de där gamla bilgubbarna som man själv en gång tyckte var riktiga stofiler, säger Anders Israelsson.

Sugen på en ny bil till samlingen, eller något som går att köra direkt?Kolla utbudet av alla bilar på Tradera här.

Relaterade produkter