Tradera Nyheter

Du kan ha 15 000 kronor – i dina flyttkartonger

15 000 kronor. Så mycket kan dina gamla flyttkartonger vara värda, visar en ny undersökning från Tradera. ”Färre väljer också att slänga oanvända prylar vilket är glädjande”, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Vad är du intresserad av?

Längdåkning

Alpin utrustning

Snöskotrar

Hockey & skridskor

Almanackor & kalendrar

Kurslitteratur

Handskar

Januari är den månad då svenskarna har minst pengar i plånboken. Men vad många missar är att det finns rejält med pengar att tjäna på sina gamla prylar. En färsk undersökning visar att svenskarna i genomsnitt har fem flyttkartonger med onödiga prylar hemma – som är värda 15 000 kronor. Siffrorna visar också att allt fler sparar och förvarar saker istället för att slänga dem.
Kolla: Vad är dina gamla prylar värda?

”Färra som slänger”

– Vi ser att det är fler och fler som säljer sina oanvända prylar på köp-och säljsajter som Tradera. Färre väljer också att slänga oanvända prylar vilket är glädjande. Vi upplever att folk bryr sig mer om miljön och vill se att prylarna återanvänds. Samtidigt ser vi att många fortfarande sparar sina onödiga prylar i förråd, och för dem finns det mycket pengar att tjäna, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

”Ökat med 2 000 kronor”

Värdet på våra flyttkartonger har faktiskt ökat med över 2 000 kronor jämfört med förra året. Och det finns en hel del tips för att få mer pengar för sina gamla prylar.

– Tänk säsong när du säljer dina prylar. Skridskor, hockeygrejer, skidutrustning och vinterkläder säljs för bra priser nu i januari. Även almanackor, kalendrar och kurslitteratur funkar bra att sälja nu, säger Sofia Hagelin

Topplista för bäst säljande produkter på Tradera i januari:

1.Längdåkning

2.Alpin utrustning

3.Snöskotrar

4.Hockey & skridskor

5.Almanackor & kalendrar

6.Kurslitteratur

7.Handskar

Bästa tipsen för att få prylarna sålda:

1.Ta snygga bilder som visar vad du säljer.

2.Ta gärna bilder både framifrån, bakifrån och närbilder.

3.Vara tydlig i rubrik och objektsbeskrivning.

4.Var ärlig och utförlig.

5.Om kvitto finns, skriv det också.

6.Att våga testa ett lågt utropspris är också bra, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris.

7.Sprid också din annons i sociala medier – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina prylar sålda.

Relaterade produkter