Tradera Nyheter

Fem julprylar som är värt galet mycket pengar

Porslinstomtar, julskivor och julserviser.
Här är fem julprylar som är värda oväntat mycket pengar.
Kolla igenom din jullåda – kanske har du någon gammal julpryl du kan sälja av.

Nu är julen snart här och det är dags att ställa iordning hemmet för att skapa den ultimata julstämningen. Oavsett om tomtar, musiken eller girlanger är din specialitet så finns det en hel del julprylar som är värda oväntat och galet mycket pengar på Tradera. Här har vi listat fem av dem.

Julservisen som kan vara värd grymma pengar

Du har säkert ätit på den någon gång i livet. Kanske hos en äldre släkting eller så har du själv en God Jul servis från Rörstrand/Gustavsberg hemma i köksskåpen. Servisen som från början tillverkades på 1800-talet togs upp i produktion igen på 1940-talet av Gustavberg. När fabriken köptes av Hackman på 1990-talet tog Rörstarand över produktionen av porslinet, skriver Leva&Bo. Servisen fortsatte sedan att tillverkas fram till för sex år sedan.

Att det finns ett stort utbud av servisen ute på marknaden är därför inte så konstigt. Men det finns vissa specifika föremål i servisen som är betydligt ovanligare och därför värda enorma summor.

En sådan del är den stora mattallriken på 29.5 centimeter.

Just nu kan du till exempel hitta 6 tallrikar i den storleken för 7000 kronor på Tradera – och då har budgivningen bara börjat. 30 bud har redan kommit in och det är flera dagar kvar på auktionen.

Så oavsett om du är sugen på att utöka din julservis eller om du vill sälja av några tallrikar och få pengar över till annat så kan det vara ett bra läge att kolla in kökslådor och källarförrådet för att se om du har några av de åtråvärda delarna av God Jul servisen hemma hos dig.

Den perfekta julskivan – för Vänersborgare

Tillhör du de som inte tycker julen är komplett utan julskivan? Är du dessutom från Vänersborg? Då ska du kolla hit. Just nu kan du slå till på en riktig raritet på Tradera. Skivan ”Julen är underbar – En julskiva för Vänersborgare med Vänersborgare”, från 1988. Skivan innehåller 13 klassiska julsånger och går loss på hela 4400 kronor.

Tillhör du de som hellre fixar julsångerna direkt från datorn eller mobilen så kan det vara dags att kolla igenom skivsamlingen. Kanske har du en gammal julskiva som du kan sälja och få pengar över till annat.

De sålde julen

Den 10 november såldes domännamnet jul.se här på Tradera och inte helt oväntat så blev prislappen galet dyr. Team Mate Holding Limited som var företaget som sålde domännamnet kunde efter att 254 bud kommit in på auktionen konstatera att prislappen landade på 52 500 kronor för domännamnet.

Men trots den galna prislappen var Torbjörn Ahlberg på Team Mate Holding Limited lite besviken.

– Vi hade nog räknat med ett pris på över 100 000 kronor, sa han för några veckor sedan till nyheter.tradera.

Läs mer om auktionen här 

Porslinstomtarna som kostar skjortan

Om du undrar om du dina juliga porslinsfigurer är värda pengar så finns det två saker du ska kolla direkt. När är de tillverkade och vilket märke är det? Det finns nämligen två tillverkare som sticker ut rejält när det gäller prislappen på Tradera.

Det ena märket som drar iväg direkt när det gäller priset är alla julfigurer från märket Fyrklövern, du vet de där Disneyfigurerna i porslin som de flesta av oss bara trodde var kitsch.

Ett exempel är Tomtens julverkstad som du just nu kan hitta för 10 900 kronor på Tradera.

Det andra märket som sticker ut är den tyska porlinstillverkaren Heissner. Då gäller det att tomtarna har lite fler år på nacken – rättare sagt nästan 90 år.

Just nu kan du hitta ett sätt med tre tomtar och svamp för 10 400 kronor.

För dig som hellre vill spendera pengarna på annat så finns det såklart porslinstomtar där prislappen startar på bara några kronor.

Konstgjorda granen – som går loss på över 5000 kronor

Tillhör du de som tröttnat på barr i hela hemmet och vill satsa på en konstgjord gran i år? För dig som inte vill ha en lågbudget plastgran för några hundralappar så finns lösningen på Tradera. Där kan du hitta naturtrogna granar med rejäl höjd och färdig belysning. Men smakar det så kostar det.

Den här naturtrogna skogsgranen går loss på hela 5345 kronor – men sen å andra sidan kan du ju använda granen igen och igen och igen.

Här hittar du den.

Vilka julprylar är du på jakt efter? Kolla in hela utbudet på Tradera här.

Relaterade produkter