Tradera Nyheter

Galen budgivning på Emils enorma pärlplatta

Just nu säljs resultatet från ett galet projekt på Tradera. En pärlplatta som består av 56 832 pärlor. – Nu känns det ännu mer värt när den hamnar hos någon som faktiskt vill ha den, säger Emil Zeilon.

Under tidigt 2000-tal började Emil Zeilon, 31, lägga pärlor i form av retrospel. Han var dock sugen på ett större projekt. Det väckte tanken om att göra ett en hel titelskärm i pärlor. Han funderade lite och när idéen tagit form tog ett massivt projekt fart.
–Det var ju ett vansinnesprojekt och jag tänkte fån början att det kunde vara kul att fantisera om, ingenting man egentligen gör verklighet av. Men när jag satte igång ville jag göra det färdigt. Det är ju ett galet projekt och man måste nog ha en speciell personlighet för att orka genomföra det, säger Emil.

Se bilderna på tavlan här

Att Doom blev motivet har mycket att göra med att det var ett av Emils favoritspel genom tiderna, som han fortfarande återkommer till och spelar med jämna mellanrum. Projektet att lägga pärlplattan började i juni 2008 och då jobbade han med det på fritiden lite då och då. Den färdiga tavlan består av 56 832 pärlor och har 72 individuella delar som monteras ihop.
–Jag höll på när jag inte jobbade, lade pärlor samtidigt som jag kikade på serier eller träffade kompisar och så. Det blev klart i november 2008. Jag har räknat på det lite och ser man till aktiva timmar jag lagt ned på projektet är det omkring 80 timmar.

Tavlan har suttit på väggen hemma hos Emil men nu har han inte längre plats för den. Istället för att slänga in den i ett vindsförråd säljer han nu sitt verk på Tradera.
– Jag hoppades att jag skulle runt få 500 kronor. Jag önskade bara på att den skulle hamna hos någon som har passion för den och som vill ha den på väggen.

I skrivandets stund är det 38 bud lagda och det ledande budet ligger på 1412 kronor.
– Jag måste säga att jag är lite förvånad men det är självklart jättekul. Nu känns det ännu mer värt att ha gjort den när den kommer hamna hos någon som faktiskt vill ha den, det är väldigt kul.

Här kan du buda på Emils tavla

Trots att projektet tog 80 aktiva timmar eller sex månader kände sig Emil aldrig tröstlös.
– På vissa rutor är det bara rött, då var det lite trist. Då tänkte jag ibland, vad håller jag på med. Men när jag väl satt igång så kände jag aldrig att jag ville ge upp, jag ville göra färdigt.

Något nytt pärlprojekt har Emil inte på gång. Det var länge sedan han pysslade med något sådant men han vill inte utesluta att han kanske gör något nytt i framtiden. Just nu lägger han sin tid på att programmera egna spel. Dock avslöjar han att han efter Doom-tavlan gjorde ett annat, lika stort projekt.
– Jag har gjort en lika stor tavla med Mega Man 2. Den gjorde jag året efter, men jag brukar inte nämna den. Det är nästan lite pinsamt.

Lägg ett bud på Emils pärlplatta, klicka här

Relaterade produkter