Tradera Nyheter

Galet budkrig om Mumin-mugg

Mumin är ett hett byte i samlarvärlden. I alla fall om man ska tro det galna budkriget på Tradera. Nyligen fick jubileumsmugg på temat 99 bud och klubbades för 2 089 kronor.

Mumintrollet, Snorkfröken, Snusmumriken, Hattifnattarna och alla de andra. Tove Janssons populära karaktärer har sedan länge varit kultförklarade – och det färgglada, fantasirika porslinet från Arabia är ett måste i många svenska hem.

På Tradera

Nyligen låg en riktig samlarmugg från det finska designmärket ute på Tradera. Den heter ”Millenium” och är från år 1999-2000. Dekoren på muggen föreställer Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan, Snorkfröken, Lilla My och Too-ticki.De står samlade under ett himlavalv upplyst av sparkande fyrverkerier. Glasen i deras händer är fyllda av festligt bubbel – som namnet på muggen skvallrar om ett självklart nyårstema.

Jubileumsutgåvan är ett sällsynt exemplar och ett hett byte i samlarvärlden. Det vittnar det galna budkriget på Tradera om. Muggen fick 99 bud – det högsta hamnade på 2 089 kronor.

Har du själv Muminmuggar som du vill bli av med? Kanske de är värda en förmögenhet.

Här hitta fler Muminmuggar på Tradera.

Relaterade produkter