Tradera Nyheter

Galna priset: Sålde muggen för 84 900 kronor

Han har sålt Mumin-muggar för 79 000 och 70 000 kronor.
Nu har Daniel Vittikko, 35, slagit nytt rekord.
Han sålde Mumin-muggen Fazer för 84 900 kronor på Tradera.
– Den kom till en samlare för att förgylla samlingen, vilket känns bra, säger han.

Kolla in alla bilderna på rekordmuggen här! Skulle du våga dricka kaffe ur den här?

Att 35-årige Daniel Vittikko från Haparanda gillar muggar är knappast någon underdrift. Sedan 2014 driver han det egna företaget med det passande namnet Muggmania.

Hans specialité: klassiska Mumin-muggar.

Han har redan sålt två stycken dyrgripar på Tradera. Den ena gick loss för 79 000 kronor och den andra för 70 000 kronor.

Fram till och med i lördags hade han nästa dyrgrip ute till försäljning. En Mumin Fazer från 2004. Och han beskrev muggen som muggarnas Rolls Royce.

– Det är ju den muggen alla snackar om. Den gjordes bara i 400 exemplar och 20 av dem gick till de som jobbade i Fazer-fabriken. Så det kom ut 380 till försäljning. Den är jäkligt speciell, säger Daniel och fortsätter:

– Jag har inte sett någon ute till försäljning någonstans i världen under det senaste halvåret, så den dyker inte upp när som helst och är väldigt svår att komma över.

Muggen som såldes för 84 900 kronor – se alla bilderna här.

”Halkade in på ett bananskal”

Daniel har själv kommit över den här muggen, som är unika exemplaret nummer 144 av 400, när han köpte en samling.

– Jag har fått äran att hålla i tre stycken genom åren.

Vad är så speciellt med just Mumin-muggar för dig?

– Som motiv och serie var jag mest inne på Bamse när jag var mindre. Jag kanske halkade in på Mumin på ett banskal, ha ha. Men jag älskar motiven, figurerna och kopparna är helt fantastiska att titta på.

Men du dricker inte kaffe i en sådan här kopp va?

– Ha ha, nej. Den är helt orörd. Muggen är ju någonting för seriösa samlare där just den här saknas i deras samling för att förgylla så samlingen blir komplett.

”Högsta jag känner till”

Under lördagen så såldes muggen för 84 900 kronor på Tradera.

– Slutpriset blev det högsta jag känner till för fazermuggen vilket känns normalt. Åren går och muggen blir mer och mer sällsynt på marknaden. Den kom till en samlare som kommer förgylla samlingen, vilket känns bra, säger Daniel Vittiko.

Just muggen Mumin Fazer från 2004 har ett enormt värde, men det finns även andra Mumin-muggar som du bör hålla koll på, som kan vara värda lite extra, enligt Daniel.

Muggen ”Dagdrömmer” är uppe och nosar mellan 15 till 20 000 kronor. Sedan finns de olika säsongsmuggarna från 2006, exempelvis ”Simhopp”, ”Jul” och ”Vinternatt”. De kan nog säljas för 1 500 kronor, avslutar han.

Vilken Muminmugg letar du efter? Spana in urvalet här.

Relaterade produkter