Tradera Nyheter

Han säljer svenska serier från 90-talet – för tusenlappar

Minns du ”En fyra för tre” och ”Tre Kronor”? Nu säljs de svenska tv-serierna för tusenlappar på Tradera. ”De är extremt svåra att få tag på”, säger Morgan Svensson, 43.

Fem svenska tv-serier du kan få tusenlappar för:

En fyra för tre – 6 000 kronor

En fyra för tre – 3 000 kronor

Skilda världar – 2 999 kronor

Skilda världar – 2 500 kronor

Den svenska sitcom-serien ”En fyra för tre”, med välkända ansikten som Björn Gustafsson, Birgitta Andersson, Göran Ragnerstam och Göran Gillinger, gick hemma i många tv-soffor när den visades i mitten av 90-talet. Men skådespelarna hade knappast räknat med att deras verk skulle bli en raritet bara 20 år senare.

Kolla hur mycket du kan få för dina serier här – vad säljs dina favoriter för?

”Såldes för 3 000 kronor”

Nu säljs nämligen DVD-samlingar med ”En fyra för tre” för tusentals kronor på Tradera. Morgan Svensson, 43, sålde förra året ett par använda repiga varianter – och fick minst sagt bra betalt.

– De såldes för 3 000 kronor, vilket gjorde mig rätt så förvånad, säger han.

”Oanvända och inplastade”.

Svensson, som är en hobbysamlare, gör nu ett nytt försök att sälja den eftertraktade serien. Och den här gången kan han få ännu mer pengar. KOLLA IN ANNONSEN HÄR

– Den här gången är de oanvända och inplastade, vilket gör att de blir lite dyrare, 6 000 kronor. Det kan låta dyrt, men de här är extremt svåra att få tag på. Speciellt oanvända exemplar, säger han. ”En fyra för tre” är dock inte den enda svenska kultserien som kan ge klirr i kassan. Morgan Svensson berättar att även ”Skilda Världar” och ”Tre Kronor” säljs för dyra belopp på Tradera.

”Många unga som inte sett”

– Det är många unga personer som inte sett serierna på tv och vill återuppleva dem. Intresset är verkligen stort just nu, ”Skilda Världar” går det att få över 200 kronor för.

Relaterade produkter