Tradera Nyheter

Här är Mumin-muggarna – som du kan tjäna tusenlappar på

Världens mest värdefulla Muminmugg såldes för 79 000 kronor på Tradera. Har du en dyrgrip i ditt köksskåp? Här är fem exemplar som kan ge dig tusenlappar.

Kolla in muggen som såldes för 79 000 kronor

Eller den här som säljs för 19 000 kronor
Att ha en mugg signerad konstnären Tove Slotte-Elevan i Finland är lika självklart som att en Margarete-skål i Sverige. Men frågan är inte om Muminmuggarna är påväg att knipa förstaplatsen. De senaste åren har de ökat rejält i populäritet – och vissa har kommit att bli riktiga rariteter. I slutet av september såldes ett exemplar från den åtråvärda Fazerserien på Tradera för hisnande 79 000 kronor. Muggen är ett av få exemplar i serien och är den dyraste Muminmuggen som såldes någonsin.
Fem superfynd för muminälskare:
Håll vatten rent-muggen

Mumin-tallrik

Mumin-emaljbägare

Muminmugg ”Sniff”

Muminmugg – ”Lilla My”

”Hade inte en aning”

Du behöver dock inte betala en förmögenhet för att få tag i ett exemplar. På Tradera finns tusentals varianter – som passar alla plånböcker. Många kan också ha en raritet i sitt köksskåp utan att veta om det. Det berättar Daniel Vittikko, som själv sålde den hisnande dyra muggen för 79 000 kronor på Tradera.

– Jag har varit hos kompisar som inte haft en aning om att deras muggar är riktigt värdefulla. När jag berättar att vi dricker kaffe ur någonting som är värt 3 000 kronor blir de förvånade, säger han.

En Muminmugg kan kosta allt från 200 kronor till 20 000 kronor. Några av de exemplar som du kan få lite mer pengar för är ”Vinternatt” från 2006, ”Simhopp” från samma år och ”Delfindyk” från 2007.

”Säljs ofta för över 1 000 kronor”

– De här säljs ofta för över 1 000 kronor och är rätt vanliga i svenska kök, säger Vittikko. Vad ska man då tänkte på när man säljer sin Muminmugg på Tradera? Enligt Daniel Vittikko är det viktigaste att ta hand om sina objekt.

– Vissa tror att man ska ta bort etiketten. Men faktum är att värdet ökar med 25-30 procent om man har kvar den. Så den är viktig att behålla och hålla borta från soljus, säger han.

Att vara ärlig med muggens skick och lämna en tydlig beskrivning är något som Vittikko även håller högt.

– Jag tycker bilden och beskrivningen är det viktigaste. Om det är repor eller prickar måste man kriga det i annonsen. Är man en seriös samlare vill man få hem hem muggen ett fint skick.

Fem Mumin-muggar du kan sälja för över 1 000 kronor:

Vinternatt från 2006

Simhopp från 2006

Stockmann 2012

Delfindyk 2007

90-talsmuggarna

Relaterade produkter