Tradera Nyheter

Hitta din semestertyp – och de bästa tillbehören

Vill du hoppa bungy i djungeln, shoppa i New York, campa vid en svensk sjö, sola i Egypten, eller plöja alla tv-serier? Den perfekta semestern kan se ut på många sätt. Hitta vilken typ du är – Tradera har utrustningen som gör resan extra behaglig.

1. Den urbana shopparen:

Du kommer ta selfies vid några kända landmärken och pliktskyldigt vandra genom den kända saluhallen, men handen på hjärtat – du har kommit till storstan för att shoppa. Resväskan ska fyllas med fynd, därför får de plagg som du packar hemma inte ta för stor plats. Två klassiska väder i huvudstäderna är värmebölja alternativt ösregn, packa därför en tunn regnjacka.
Fotriktiga sandaler och shorts kan vara skönt i sommarvärmen, men tänk på att du kanske vill avsluta dagen på en Michelinkrog. Ta med ett par anständiga skor och långbyxor. Damernas spagettilinnen passar under shoppingrundan, men på fina restauranger bör man inte visa lika mycket ryggkött. Packa en värdig topp.Ett problem är var man ska förvara plånboken, mobilen och passet. Med kassar i händerna är det skönt att slippa sin handväska/manbag. Som tur är har magväskan blivit en hipp accessoar, du hittar den här. Och de riktigt modiga kan köra den japanska stilen, med en praktisk väst. Våga!

2. Camparen:

Med barndomens tältsemestrar i minne brukar det dröja många år innan man vill återuppleva frusna nätter, stekheta soluppgångar – regn och gemensamma toaletter (om man har tur). Men förr eller senare lägger sig ett romantiskt skimmer över minnena, och någonstans mellan 30-40 väcks suget efter att åter få leva med naturen som vardagsrum. Det gäller inte minst när de egna barnen har blivit stora nog.
Rätt utrustning minskar risken för slitningar i familjen. En hotande kris är när batterierna i ungarnas läsplattor tar slut. Med en portabel batteriladdare kan du undvika katastrofen. Dagens unga har inte samma tolerans för spagettiringar och korv på burk. En kylväska som kan laddas i bilen ger dig en sportslig chans att erbjuda en meny som känns lite mer 2016.

3. Charterresenären:

Många svenskar föredrar att tillbringa ledigheten som en svårt medtagen strokepatient – i ryggläge, eller på sin höjd nedsjunken i en stol. Chartermålen lever upp till önskemålet. De enda fasta punkterna är lunch och middag, som givetvis intas kl. 12:00 och 18:00 – precis som hemma. Och med ”all inclusive” minimerar du krävande transportsträckor till mat och dryck.
Den viktigaste faktorn för charterresenären är dock är en skoningslöst stekande sol, och svenskarna pressar gärna under den varmaste tiden på dagen. Då finns det några tillbehör som gör timmarna på stranden ännu behagligare. På sydliga grader blir sanden så het att du bränner fotsulorna, ett par strandtofflor är därför ett måste. Här hittar du ett par snygga flip-flops. Ingen fest utan musik – ta med dig en portabel högtalare till playan. Lyssna på favoritlåtarna eller ratta in egyptisk radio.

4. Bilturisten:

Står du redo att packa in familjen i kombin? Med tung last kan det vara bra att fylla på lite extra luft i däcken, och när du packar bilen så ska självklart den tyngsta lasten vara så långt ned som möjligt. Undvik att ha lösa föremål i kupén, för även små prylar kan bli livsfarliga projektiler vid en kollision.
Att resa med bilen har sina fördelar och avigsidor. Du kan lätt nå alla spännande utflyktsmål, men ett av semesterns stora gissel är att bli av med bilen. I Sydeuropa är det ofta svårt att hitta en lucka som sväljer Volvokombin. En parkeringsradar underlättar. Om din bil inte har utrustningen så kan du hitta den på Tradera. Att sätta sig i en kokhet bil är aldrig kul – här är den smarta prylen som gör kupén svalare. Fläkten drivs av solceller.

5. Äventyraren:

Vill du att semestern ska bjuda på utmaningar, eller rent av ett litet riskmoment? Oavsett om du ska testa livet som backpacker i Asien eller fjällvandra i Sareks nationalpark så är ryggsäcken en av dina viktigaste investeringar. Du hittar kvalitetsmärkena på Tradera.
Mörkret lägger sig fort i tropikerna, och på väg till bungalowen bör man hålla utkik efter ormar och skorpioner. Då kommer du vara glad över att ha en pannlampa i fickan. Dessutom är strömavbrott vardagsmat i många delar av världen. Pannlampan är även en bra vän på fjället när tändaren har försvunnit i mörkret – eller när den frystorkade lapskojsen trycker på.

6. Hemmasittaren:

Ja, det är faktiskt okej att inte åka någonstans på sommaren. Det är inte ovanligt att svenskan känner sig mer utsliten efter semesteräventyret, så varför inte ladda batterierna med en långhelg som varar i fyra veckor. Vi befinner oss i tv-produktionernas guldålder, och nu är det läge att beta av alla de där serierna som du aldrig hinner med när du jobbar. På Tradera finns ett stort utbud.
Det vuxna sommarlovet ger dig dessutom en chans att vara lite barnslig. Visst har du varit sugen på att testa en hoverboard eller en drönare? Som hemmasittare har du semesterkassan kvar – så unna dig en onödig överraskning. Här hittar du sommarens leksak.

Relaterade produkter