Tradera Nyheter

Flakmopeden utan motor som skapade budkrig

En oöppnad Coca Cola-flaska från 1947, en silvertacka från Boliden och en flakmoped utan motor.
Där har ni några av prylarna som har skapat intresse på Sveriges största marknadsplats.
Vi har listat topp fem bland sakerna du inte visste att svenska folket slåss om.

Flakmoppen du bara måste se här

•••

Moped skapade budhysteri

Flakmopeder får idag räknas som lite av ett udda fordon på våra vägar. Många av de gamla bruksfordonen har rostat sönder eller helt enkelt glömts bort.

Men ibland dyker det upp fynd på Tradera. Kolla in den här flakmopeden Cresent 1189, som ursprungligen tillverkades av MCB till salu. Denna bruksmoped, som oftast användes för transporter, mäter 210 centimeter på längden och hela 96 centimeter i bredd. Flaket är 92×92 centimeter och kunde – när det begav sig – lasta 150 kg.

Nu är motorn, som ursprungligen var en encylindrig Sach 50-motor, borta och säljaren har byggt om mopeden för en Zündappmotor, som dock inte medföljer i köpet.

Det man får med är tank, sadel, bakskärm och styre från Monark Monarped. Dessutom medföljer en modifierad vrålapa – ett avgassystem.

Många ville vara med och buda på mopeden som såldes för 8 300 kronor.

Se alla bilder på den motorlösa mopeden!

Spana in bilderna på alla mopeder just nu. Blir du nästa ägare?

•••

Hittade 72 år gammal flaska

Ohotad etta på listan över de mest speciella sakerna på Tradera är utan tvekan en flaska med Coca Cola. Eller om det nu smakar som Coca Cola låter vi vara osagt. Flaskan är nämligen 72 år gammal.

Personen bakom annonsen heter Håkan von Uckermann. Han hittade den dammiga och bortglömda flaskan när han höll på att tömma sin farmor och farfars gamla hus i Halmstad.

– Min farmor köpte den i Frankrike på en resa genom Europa 1947. Av någon anledning drack hon aldrig upp den och jag hittade den med ett tjockt lager damm över sig, säger Håkan.

”Bästa om den hålls oöppnad”

Att den är äkta råder ingen tvekan om, texten är till och med på franska och hans farfar går i god på att den inköptes 1947.

Men när det gäller smaken på den brunaktiga drycken lämnar Håkan inga som helst garantier.

– Jag tror den får avsmakas som ögongodis om den ska uppskattas, det bästa är nog om den hålls oöppnad.

Men vad kan en oöppnad flaska läsk från 1940-talet då vara värd?

– Jag fick information från en sakkunnig att den kan ha ett värde på runt 40 000 kronor, men huruvida det stämmer eller inte återstår att se, säger Håkan, som aldrig tidigare sålt något på Tradera.

– Men detta ska bli en spännande erfarenhet. Huset var fullt av andra klenoder, och går det bra med försäljningen av Coca Cola-flaskan nu så kanske det kommer mer intressanta fynd från farmor och farfars hus, avslutar Håkan von Uckermann.

Klassiska flaskorna – som du måste se

•••

Unik golfbag med klass

Golfsäsongen är i antågande och vill man glida ut på golfbanan med stil finns nu något så unikt som en äkta Louis Vuitton-golfbag. Detta är inget som funnits i standardsortimentet utan är en accessoar som tillverkats i begränsad upplaga och enbart sålts till utvalda kunder.

I beskrivningen kan vi läsa att den är klassiskt monogram-mönstrad med bruna detaljer. Justerbar axelrem, två stora ytterfack för bollar eller dyligt finns och naturligtvis kommer den med ett regnskydd.

92 bud kom in på väskan.

Spana in den fantastiska golfbaggen här!

Och är du sugen på fler Louis Vuitton-väskor och accessoarer så hittar du ett brett sortiment på Tradera.

•••

Eftertraktad silvertacka

Vem vill inte ha en guldtacka? Men om man inte har råd med guld så borde väl silver vara det näst bästa? Här fanns möjligheten att buda hem 1 kilo finsilver i en silvertacka på Sveriges största marknadsplats.

Silvertackan, som ursprungligen köptes av en Kenneth Lundberg i februari 1982, som är bruten i Boliden och kommer komplett med numrering, certifikat och inköpskvitto.

Priset när den införskaffades var 1 732 svenska kronor – men vill du ha den i dag kostar den lite mer.

Över 130 potentiella köpare lade sina bud, och slutpriset kan du se nedan.

Se bilderna på finsilvret!

Spana in hela utbudet av silvertackor här.

•••

Gamla vykort

Ett annat fynd som lockade många intresserade är en speciell samling. Men det handlar inte om serietidningar, muminmuggar eller vinylskivor.

Här handlar det istället om ett parti med 220 blandade gamla vykort – några med omfattande slitage och skador. Det är mestadels svenska vykort med bilder på broar, fästningar, båtar, tomtar och kanaler.

Närmare 40 personer deltog i budgivningen och samlingen gick loss för en bit över tusenlappen.

Och det är inte de enda vykorten som finns till beskådande på Tradera – kika här!

Kanske är det så att du själv har en samling vykort som du inte vet vad du ska göra av, eller står det en moped i förrådet på landet? Kanske hittar du en gammal flaska eller en burk med innehåll från förr?

På Tradera kan det gamla – och det du tycker kanske inte är värt något – vara en guldgruva eller ett fynd i någon annans ögon.

Relaterade produkter