Tradera Nyheter

“Jag har sparat 10 000 kronor på att shoppa second hand”

Hon är nyfrälst Tradera-användare och har stannat bilen flera gånger för att lägga bud.  “Jag har sparat runt 10 000 kronor på att shoppa second hand”, säger Sophie Åström, 22.

Det hela började för drygt fem månader sedan. Det var då 22-åriga Sophie Åström budade på Tradera för första gången – och sedan dess är hon beroende.
– Det var en kompis som började hålla på med Tradera, så jag laddade ner appen. Det var hur smidigt som helst att sitta och skrolla mellan olika objekt. Jag hade kollat in en del grejer där tidigare, men aldrig köpt något. Men sedan började jag gilla flera svenska designers och såg att det fanns många som sålde deras grejer billigt. Det var det som fick mig att komma igång – och nu är jag fast, säger Sophie Åström.

Vad är det som är så bra med Tradera?
– Det är smidigt och går snabbt. Det är lätt att hitta det man söker och har aldrig varit något krångel. Och när man har vunnit en auktion så swishar man ofta bara över pengarna till säljaren och sedan får man det man köpt inom 2-3 dagar. Väldigt enkelt!

Fynda inredning, klicka här

Vad brukar du shoppa?
– Det blir mest kläder. Men nu har jag även börjat kolla på julsaker. Det finns jättemycket fint. Just nu är jag dessutom inne på marmor, så det letar jag också efter, men även ljusslingor att hänga på huset. Jag bor fortfarande hemma och det är ett gemensamt intresse jag och pappa har vid jul, säger Sophie.

Shoppa kläder till fyndpriser på Tradera

Vad är ditt bästa fynd?
– En skjorta från ett svenskt märke. Det är en helt vanlig vit skjorta, som är supersnygg. I butik kostade den 2 500 kronor och jag fick den för 400 kronor. Jag försökte även fynda några jättefina nagellack för ett tag sedan. Det var kamp in i det sista och blev riktigt spännande. Jag stannade till och med bilen vid en busshållplats för att kunna buda, men sedan vann jag inte budgivningen. Det var supertrist. Jag hade verkligen spetsat in mig på de där nagellacken, säger Sophie.

Här kan du fynda säsongens snyggaste accessoarer

Hur fyndar man?
– Jag har en speciell taktik. Först gäller det att reka ordentligt och kolla vad du vill ha. När jag hittar något brukar det ofta vara runt två veckor kvar på budgivningen, men jag brukar inte buda förrän det är ungefär 1,5 minuter kvar av auktionen. Har man tur är den som har högst bud på jobbet eller upptagen på något annat sätt, och då vinner man enkelt.

Hitta säsongens läckraste skor

Hur mycket har du tjänat på att shoppa second hand på Tradera?
– Jag gillar vintage och second hand och brukar vänta till det kommer grejer som jag verkligen vill ha eller som inte går att få tag på. Men jag har köpt ganska mycket kläder från lite dyrare märken och även solglasögon, så om man räknar ihop allt så blir det runt 10 000 kronor, säger Sophie Åström.

Shoppa höstens regnkläder billigt
Fynda allt till julmyset här

Relaterade produkter