Tradera Nyheter

Klassiska hästarna du måste ha koll på – minns du dem?

Rosa, glittriga med paraplyer eller regndroppar. Sedan 1980-talet har de funnits i de flesta flickrum – våra älskade my little pony.
Nu börjar de tidiga hästarna få ett samlarvärde – här är hästarna du ska kolla efter i ditt förråd.

Kolla in jättesamlingen som kostade 1 500 kronor här. Minns du klassiska figuren?

Minns du det glada 80-talet med rosa skimrande plastponnies, neonfärgade thights och våfflat hår hemma i flickrummen. De skimrande ponnyerna har under åren hållt sig kvar på marknaden, de har ändrat utseende lite och de har inte längre fulla garderober av utrustning men dagens småflickor leker precis lika gärna med plasthästarna som de flickor som var små på 80- och början på 90-talet.

Tillhör du de som har dina hästar kvar på vinden och kanske till och med har lite utrustning eller byggnader. Då kan det vara dags att plocka fram dem och sälja dem vidare till en samlare.

My Little Pony är en serie av leksaker som lanserades 1983 och snabbt blev omåttligt populära runt om i världen. 1986 kom första filmen om hästarna och de hade en riktig storhetstid under hela årtiondet. Efter några år föll de dock bort i glömska men har sedan i tre omgångar återlanserats. 1997, 2003 och 2014.

Samlare brukar benämna de berömda ponnyerna efter vilken generation den tillhör.

På Tradera finns ett ganska stort utbud av olika ponnyer. De hetaste budkrigen hittar du bland hästarna från den 1:a generationen. Men det är långt ifrån alla som betingar ett stort värde – det bästa är såklart om du råkar sitta på en mer udda och unik ponny.

En av de som har många bud just nu är Baby Applejack från generation 1. Ponnyn kommer komplett med tillbehör som nappflaska, hakklapp och en leksak. Ponnyn har några defekter men trots det har den i skrivande stund redan 40 bud.

Fynda för en 50-lapp

En av de vanligaste ponnyerna från 1980-talet, åtminstone på Tradera, är den gula ponnyn Lemon drops. Den kan du hitta i flera exemplar och ofta runt en 50-lapp beroende på skick och tillbehör.

Här är en du kan fynda.

En riktig raritet som du just nu hittar på Tradera är Surprise Twins My little ponny med bebisar och tillbehör. Det ledande budet på den ponnyn ligger just nu på 1900 kronor.

Kolla jättesamlingen

För dig som vill lägga händerna på en hel komplett samling av 80-tals ponnyer finns just nu en auktion med 40 stycket generation 1 på Tradera. En del är i sämre skick men det finns chans att göra ett riktigt fynd i samlingen. Den här samlingen fick 94 bud och gick loss på 1 500 kronor!

En sak som skiljer de tidiga ponnyerna mot de senare, är förutom utseendet även att man ofta klädde upp hästarna i olika typer av kläder och skor. För dig som letar efter nya utstyrslar till dina hästar finns det just nu en auktion på ett blandat pack med kläder – både till de små och stora hästarna.

Här hittar du allt från den klassiska pyjamasen till baby-clown dräkten och rullskridskor. Auktionen går ut till ett utropspris på 150 kronor.

Relaterade produkter