Tradera Nyheter

Kolla: Detta måste finnas i din Star Wars-samling

Efter två succéfilmer i rad råder det Star Wars-feber. Det är många generationer som slåss om rariteterna på Tradera – och dyrgriparna omfattar allt från vintage-prylar till lego. Här är några av de mest exklusiva fynden just nu.

Regissören J.J. Abrams återupprättade Star Wars-franchisen med ”The Force Awakens” 2015 – och över nyårshelgen spelade nya ”Rogue One” in över 584 miljoner dollar bara i USA. Nya generationer sugs in i rymdsagan – därför är det läge att gå ner i källaren och sortera igenom dina gamla Star Wars-prylar.

Kolla exempelvis om du har figurer från ”Last 17”. Det är de sista som producerades i den ursprungliga leksaksserien. Då hade intresset för filmerna svalnat, och få sålda exemplar ökar värdet. Det innebär också att impopulära bakgrundskaraktärer kan dra in stora pengar i dag.

Släpptes i Kanada och Australien

En sådan figur är ”Yak Face”, som skymtar förbi i Jedins återkomst. Gubben lanserades så sent att den inte hann komma ut på USA marknaden. Yak Face släpptes bara i Kanada och Australien – just nu ligger ett välvårdat exemplar ute på Tradera för 3 750 kronor.

Ett annat exempel från samma film är Jabbas obehagliga hovmästare ”Fortuna Bib”, som i obruten förpackning går för 515 kronor. Den verkliga rariteten är dock R2D2 i sin förpackningfrån 1982, för 3 850 kronor. För dig som ångrar att du en gång sålde Star Wars-samlingen finns chans att uppgradera dig med ett enda köp. Exempelvis kan du slå till på 40 vintage-figurer i bruksskick, för utropspriset 3 000 kronor.

Coola sängen

Originalleksakerna från de första tre filmerna är klassiska, men i dag är det faktiskt Star Wars-Lego som drar in de fetaste summorna. För den lilla tvåbenta gångaren från Jedins återkomst, ”AT-ST Ultimate Collectors Edition”, får du lägga upp 5 400 kronor. En annan legomodell som alltid hamnar i topp är R2D2. Just nu ligger ett exemplar på Tradera med utropspriset 3 489 kronor.

Men det är inte bara de stora objekten som stiger i värde. Precis som för vintage-figurerna kan udda variationer göra legobitarna dyra. Ett exempel är den här helvita versionen av Boba Fett som säljs för 649 kronor. Det finns dessutom en myriad av andra prylar på Star Wars-temat. Vad sägs till exempel om den här storm trooper-sängen för 3 600 kronor? Den kan dock avskräcka en eventuell date.

Relaterade produkter