Tradera Nyheter

Kolla: Finns din pryl med på raritetslistan?

Mammas gamla kamera kan vara värd mer än din bil.
Nu säljs flera antika prydnadssaker för enorma belopp på nätet.
Kolla om någon av dina prylar finns med på raritetslistan.

37 000 kronor – det fick säljaren för den här klassikern!

Prydnadsfigurer

En sak som alltid går för mycket pengar på Tradera är prydnadsfigurer av olika kända konstnärer. Du kanske har fått eller ärvt en liten gubbe eller kattfigur som du inte hade en aning om var gjord av en av landets främsta konstnärer.

Bland de mest populära skaparna hittar vi Lisa Larson, vissa av hennes figurer har sålt för så mycket som 45 000 kronor. Bland favoriterna hittar vi Zebran från serien ”Stora Zoo”, figurer ur serien Luciatåg eller ABC-flickorna för att nämna några av Larsons alla fantastiska verk.

Hitta de hetaste prydnadsfigurerna här!

Muminmuggar

Tove Janssons böcker om mumintrollen är älskade av människor över hela världen och har översatts på 40 olika språk. Därför är det inte så konstigt att porslinföretaget Arabias muggar med Muminmotiv blivit så väldigt populära. Den populära Fazermuggen är kanske den allra mest exklusiva och har sålts för 84 900 kronor på Tradera. Just nu finns det ett exemplar av den populära muggen på Tradera.

Du kanske sitter på andra Muminmuggar? De kommer i alla möjliga prisklasser och har man ett par kan det snabbt bli många tusenlappar. Kolla utbudet just nu här.

Äldre tv-spel

Nyligen gick en auktion på en väldigt omfattande Nintendo 8-bitarssamling upp i hela 30 000 kronor men trots den stora summan var det inte tillräckligt för att pricka in reservationspriset. Den mäktiga samlingen innehöll 427 kassetter så man kan förstå att den är värd en hel del.

Nintendo är glödhett bland samlare och fanskaran som gillar det japanska företagets produkter är gigantisk. Konsoler, spel och tillbehör från Super Nintendo, 8-bitars och Game & Watch är exempel på saker som kan inbringa en riktigt fin summa.

Sitter du inne på en gammal samling? Du kanske kan pricka in en rekordförsäljning om du lägger upp den på Tradera!

Kolla in Nintendo-prylar som finns ute på auktion just nu.

Arne Jacobsen-möbler

Vi svenskar älskar danska möbler. Ja, inte bara möbler, nästan all form av dansk design faktiskt. En av de främsta formgivarna tillika arkitekten Arne Jacobsen är vida populär på den här sidan sundet. Stolen Myran och fåtöljen Ägget är två favoriter som alltid går hem.

För ett tag sedan låg ett exemplar av Ägget ute på Tradera och fick bud på hela 20 000, vilket inte riktigt var tillräckligt för köparen att släppa godbiten. Men om det bevisade något så är det att vi verkligen gillar våra Jacobsenmöbler och beredda att betala stora summor för dem.

Just nu hittar vi dessutom en riktigt läcker soffa som vår favoritdansk designat.

Slå till på den nu – innan någon annan gör det!

Leicakameror

Har du suttit i timmar och tittat på fina bilder i gamla familjealbum som någon fotointresserad släkting tagit? Du kanske rent av fick ärva en kamera men som sedan mest legat nerpackad i något förråd? Har du tur kan din kamera vara värd en liten förmögenhet.

Retrokameror, objektiv och andra tillbehör från märket Leica är högvilt bland fotoentusiaster. För närvarande hittar man bland annat ett objektiv för hela 49 000 kronor och nu i juli såldes en kamera för 37 000 kronor på Tradera.

Så gå igenom lådorna där hemma och se vad du har. Kanske är det du som drar hem jackpotten!

Relaterade produkter