Tradera Nyheter

Kolla, här kan du fynda årets hetaste julklapp

Bakmaskinen, spikmattan, surfplattan och matkassen – de har alla vunnit den åtråvärda titeln.
Nyligen avslöjades vilken klapp som blev årets julklapp 2017.
Och vinnaren blev inte helt oväntat Elcykeln.
− Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den till en given årets julklapp, säger Jonas Arnberg VD på HUI Research.

För trettionde året på rad avslöjade HUI Research, på tisdagen, vilken julklapp som vi kan förvänta oss att hitta under flest julgranar i Sverige i år. I år var det svenskarnas intresse för miljön – och träning som tippade vågskålen åt den vinnande klappen – elcykeln. Det mest oväntade med beskedet är nog prislappen – för tillskillnad från till exempel spikmattan får man förvänta sig att betala en hel del för att kunna köpa den åtråvärda klappen.

Vill du hitta årets julklapp billigare? Här kan du fynda den på Tradera 

Måste uppfylla tre kriterier

För att sno åt sig den eftertraktade titeln behöver klappen uppfylla tre kriterier:

Det ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året. Produkten ska representera den tid vi lever i och ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Även om elcykeln funnits ett tag på marknaden så har konsumenternas intresse för och efterfrågan på elcyklar accelererat kraftigt i takt med att tekniken mognat och gjort elcykeln mer lättillgänglig. Sedan regeringen i årets höstbudget flaggade för införandet av en elcykelpremie ökade intresset ytterligare, skriver HUI Research i ett pressmeddelande.

− Elcykeln når en allt större publik. Den avlastar bil- och kollektivtrafik och kanske kan växla upp utvecklingen mot smartare städer, säger Jonas Arnberg, VD på HUI Research.

Elcykeln krokar även i tre av dagens starkaste megatrender – urbaniseringen, reflekterandet över klimatförändringarna samt träning och hälsa.

− Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den till en given årets julklapp, säger Jonas Arnberg.

Sugen på att fynda årets julklapp? Här kan du fynda ett stort utbud av elcyklar på Tradera

Kommer du ihåg dessa julklapparna – här är tio prylar som tagit hem titeln tidigare år?

Bakmaskinen

Hela Sverige bakar var en sanning långt innan tv-programmet slog igenom. Bakning var rent av så populärt att Bakmaskinen var den allra första klappen som utsågs till årets julklapp – året var 1988.

Fynda din bakmaskin på Tradera – kolla här!

CD-spelaren

1991 var året då alla ville ha den nya coola skivspelaren – CD spelaren. Men själva skivan fick vänta några år – 1995 blev CD-skivan årets julklapp.

Sugen på en cd-spelare? Här hittar du ett stort utbud.

Internetpaketet

Man kan skratta åt det nu men för många var det just ett internetpaket som stod högst upp på önskelistan i mitten av 1990-talet. 1996 blev det årets julklapp.

Det elektroniska husdjuret

En egen hund brukar stå högt upp på de flesta barnens önskelistor men 1997 var det inget levande djur som var det mest eftertraktade – istället var det elektroniska husdjuret det som många drömde om. Nu 20 år senare har husdjuret Tamagotchi kommit i en ny version!

Här hittar du en variant.

TV-spelet

1992 var det dags för ytterligare en teknikpryl att ta hem titeln när årets julklapp blev tv-spelet. Efter det har TV-spel fortsatt att vara en mycket populär julklapp – inte minst de år nya enheter eller efterlängtade spel kommer ut på marknaden.

Men TV-Spelet är långt ifrån den enda tekniska pryl som tagit hem titeln. Vi hittar bland annat Videokameran (1989), Dataspelet (1998), DVD-spelaren (2000), Den platta tv:n (2004), Surfplattan (2010) och Aktivitetsarmband (2014)

På Tradera hittar du ett stort utbud av Tv-spel – leta upp din favorit här!

Mössan

Mjuka paket har inte vinnit titeln som årets julklappar många gånger. På 30 år har det faktiskt bara hänt en enda gång – 2003 när mössan knep titeln.

Hitta din mössa på Tradera. Leta här!

Boken

Det är inte bara trendiga klappar som blivit utsedda till årets julklapp det finns också en hel del klassiska julklappar på listan. Boken har i olika former vunnit utmärkelsen hela tre gånger.

1999 var Boken årets julklapp, 2002 tog kokboken hem titeln och 2006 var det dags för ljudboken

Sugen på något nytt till bokhyllan? Fynda dina böcker här

Spikmattan

2009 var året när spikmattan var på allas läppar och det var knappast någon som blev förvånad när den tog hem titeln som årets julklapp. I dag har dock intresset för den obekväma mattan svalnat betydligt.

Sugen på att ge bort en spikmatta i julklapp? Här hittar du en oanvänd!

Råsaftcentrifugen

2013 var det dags för en ny köksmaskin att ta hem titeln. Detta var året när alla var sugna på att göra egen juice. Men trots att det inte var så många år sedan vågar vi chansa på att det står en hel del juicemaskiner hemma i köksskåpen och samlar damm.  Två år senare var det dags för en annan pryl för hemmet – robotdammsugaren.

Vill du också göra egen juice? Fynda maskinen här.

VR Glasögon

De blev årets julklapp 2016 men fortfarande är marknaden inte mätt. VR glasögonen finns i kraftigt varierande kvalité och till mycket varierande pris. Missade du klappen förra året så kan det vara ett hett tips även i år.

Det finns ett stort utbud av VR glasögon på Tradera – till exempel de här med fjärrkontroll.

Relaterade produkter