Tradera Nyheter

Kolla här, minns du sommarplågorna

Antingen älskar man eller hatar man dem.
Det här är låtarna som sätter sig på huvudet och aldrig försvinner.
Sommarplågorna – ett musikaliskt fenomen som inte går att jämföra med något annat.

På jakt efter vinylskivor – här finns över 70 000 samlade

Vi har alla röjt loss till dem på dansgolv. Sjungit med, hört dem på radio och ett tag kanske gillat dem.
Sen efter några veckors ständigt spelande så börjar man tröttna och i många fall står man till sist inte ut. Givetvis finns det en hel del hits som faktiskt är bra, i bland riktigt bra. Här är några sommarplågor vi minns och som signalerar nostalgi och minnen vi alltid vill bära med oss eller ibland glömma.

Thomas Rusiak feat Teddybears STHLM – Hiphopper

Den här låten är en milstolpe inom svensk hiphop och blev Thomas Rusiaks största hit. Låten släpptes på skivan Magic Villa och singeln sålde platina. I tre veckor låg den etta på svenska singellistan och låten fick en Rockbjörn året den släpptes för ”årets svenska låt”. Dessutom fick Rusiak tre grammisar det här året; en tillsammans med Teddybears STHLM för låten, en utmärkelse som årets nykomling och en för albumet Magic Villa.

Nu kan du försäkra dig om den här hiphopklassikern till din Vinylsamling då en fullmatad och lyxig vinylversion av albumet Magic Villa ges ut på nytt.

Jubileumsutgåvan består av hela fyra skivor fullproppade med material, bland annat tre demospår som tidigare inte funnits tillgängliga.

Roxette – Dressed for success

En av Sveriges största musikexporter måste vara med på den här listan. Roxette har fyllt dansgolv i flera årtionden. Det här är trots allt en musikalisk nationalskatt på många sätt och det är ibland svårt att greppa hur stora Roxette var världen över. Låten i sig är faktiskt riktigt bra och väcker många gamla minnen till liv. Just nu ligger en exklusiv fotografisk print som endast gjorts i 65 exemplar på Tradera som hade gjort sig perfekt inramad på väggen hemma.

Spana in den och mycket annan Roxette-merchandise här.

Freestyle – Vill ha dig

Det här är verkligen en klassisk discolåt med referenser till kärlek och skolan. En riktig nostalgisk bit som, om vi ska vara helt ärliga, kanske inte är musikhistoriens främsta verk men trots allt en låt som ALLA kan sjunga med i. Den vänder än i dag upp-och-ner på dansgolv och får folk att släppa loss. Om du ska ha en svensk tuggummidiscolåt i vinyl-samlingen är det den här.

Buda hem några Freestylevinyler här för gamla tiders skull!

Frank Zappa – Bobby Brown Goes Down

Okej, det här är en kontroversiell låt och person på många sätt. En låt som knappast gått hem i dag men trots allt en dänga som gick på repeat när den kom. Många gillade låtens sarkasm och Frank Zappa är trots allt en stor musikikon. Att han blev invald i Rock and Roll Hall of Fame 1995 säger väl det mesta. Dessutom gör hans karaktäristiska utseende sig rätt bra på en t-shirt.

Spana in några Zappatröjor här och klicka runt för att hitta mer av denna rocklegendar.

Lou Bega – Mambo nr 5

För alla sena 80-talister och tidiga 90-talister är det här en låt som bokstavligen rev vartenda skoldisco man var på. Låten är galet trallvänlig och texten går inte att glömma. Det här är verkligen en given sommarplåga. Det här är en singel du vill kunna plocka fram inför polarna och säga ”kolla vad jag har” och alla kommer bli gröna av avund. Oavsett om du ens äger en CD-spelare i dag så är den gjuten att ha i bokhyllan – bara för att visa att du var med när det begav sig.

Se till att klicka hem ett exemplar här!

Relaterade produkter