Tradera Nyheter

Lisa Larson-rariteten som är värd tusenlappar

Lisa Larsons fantastiska figurer är inte bara älskade av hela Sverige – de är också värda tusentals kronor. Nu kan du buda hem en av de speciella rariteterna på Tradera.

BILDERNA: Spana in alla bilder på unika Emilfiguren här.

Det är inte vilken Lisa Larson-figur som helst som nu auktioneras ut. Emilfiguren, som den kallas, är den första i tillverkningen av Emil i Lönneberga och specialdesignad av Lisa själv. Köparen kommer, förutom att få vara ensam med det första exemplaret, få en personlig hälsning av konstnären.

Det var förra året som som Astrid Lindgrens bolag Saltkråkan inledde ett samarbete med Gustavsbergs Porslinsfabrik, platsen där Lisa Larsson gjorde sin första Pippi-figur. Historien bakom Emilfiguren är extra rolig, då Astrid själv bett Lisa Larsson om att göra den.

Går till SOS Barnbyar

Vad kostar det då att köpa denna unika figur? Minst 3 000 kronor i skrivande stund. Vinnaren av auktionen kan dock lägga fram plånboken med gott samvete. Alla intäkter går oavkortat till SOS Barnbyar och deras projekt med Astrid Lindgrens barnby Bullerbyn i Atakpamé, i västafrikanska Togo.

Detta är dock inte den enda Lisa Larson-figur som är värd tusenlappar. Många av hennes verk är värda otroliga belopp. Kolla de populäraste här.

Relaterade produkter