Tradera Nyheter

Ikoniska figurerna som blev högvilt på Tradera

Här är de ikoniska Lisa Larson-figurerna som blivit högvilt på Tradera.
Det bästa: pengarna går oavkortat till SOS Barnbyar.
Kolla in vår lista: klassiska Lisa Larson-figurer som du inte får missa – bland över 750 annonser.

Nämn Lisa Larson – och de ikoniska keramikfigurerna av Astrid Lindgrens kända figurer dyker upp.
Och figurerna är omåttligt populära.
Det visar inte om annat Traderas auktion, som är gjord av SOS Barmbyar.

Där har två klassiker legat ute till försäljning – där alla intäkter går oavkortat till SOS Barnbyar och deras projekt med Astrid Lindgrens barnby Bullerbyn i Atakpamé i Togo.

Intresset har varit stort kring figurerna. Det handlar dels om den här specialsignerade figuren som landade på 33 bud och en prislapp över 1 000 kronor.

Figuren är 13 centimeter hög och är gjuten i chamotterad stengods, handmålad och bränd i 1220-1230 grader av Keramikstudion i Gustavsberg.

Den andra figuren skapade ett riktigt budkrig. Då handlade det givetvis om Pippi Långstrump och Lilla Gubben. Även den här keramikfiguren är specialsignerad av Lisa Larson.

Här kom hela 73 bud och slutpriset om 7 660 kr överträffade alla förväntningar, kolla här.

Får du inte nog av Lisa Larsons fantastiska skapelser, så måste du bara botanisera i det här maffiga utbudet. Här hittar du just nu över 790 annonser med keramikerns fantastiska skapelser. Vi har valt ut tre stycken – som du bara inte får missa.

Luftballongen

I serien Traffic, 1971-1973, hittas den här fantastiska luftballongen. Den finns i begränsad upplaga, och kostar också därefter. Här kan du spana in bilderna och kolla hur mycket den här säljaren vill ha för 21,5 centimeter höga figuren – i stengodslera.

Pippi

Tillverkad 1969-1971 och det sägs att den höga figuren med Pippi Långstrump med Herr Nilsson på axeln ramlade omkull i ugnen, därför tillverkades den bara i begränsad upplaga. Detta är klart ett måste för Lisa Larson-samlaren. Här kan du se ett exemplar av den ikoniska figuren.

ABC-flickorna

Denna serie skapade enorm debatt när de presenterades 1958.

Konstnären fick mötte kritik när kvinnorna Amalia, Beata, Charlotta, Dora och Emma ansågs presenteras på ett respektlöst sätt.

Svenska folket tyckte dock annorlunda och valde att köpa massvis ur serien, som producerades fram till och med 1973.

Känner du igen klassikern. Kolla här.

Här hittar du ALLT från Lisa Larson just nu på Tradera. Vilken serie letar du efter? Kolla in här.

Relaterade produkter