Tradera Nyheter

Lista: Här är prylarna du behöver – om snökaoset kommer

Hela Sverige har lamslagits av snökaos – igen. Men vad ska man ha med sig för att klara en tio timmars bilkö? Vi har listat sakerna du alltid ska ha i bilen för att klara vinters utmaningar som ett proffs.

Snöskyffel:

Många gånger kan du behöva skotta dig loss för att ta dig fram i trafiken. Då är en skyffel det perfekta tillbehöret att ha i bilen. Perfekt om du lämnat bilen på jobbet och du snabbt behöver kunna ta dig loss. Satsa på en smidig, men rejäl, variant som enkelt går att förvara. Till exempel den här finska snöskyffeln.

Bra kläder:

Om du ska ut och skotta i snöstormen är converse-skor och en tunn jacka en mardröm. Se till att alltid ha med dig en rejäl vinterjacka, ett partjocka vantar och en mössa.

Mobilladdare:

Det är inte bara viktigt att ha en fungerande mobil om du behöver hjälp efter flera timmars snökaos. Under ditt köande kan radions utbud bli minst sagt tråkigt om mobilen är urladdad. Se därför alltid till att ha med dig en portabel laddare. Se till at välja en variant som håller för flera laddningar, till exempel den här som kan ge batteri till två enheter samtidigt.

Reflexväst:

Går du ut ur din bil på vägarna är en reflexväst ett måste. Se till att alltid ha minst två i din bil för att vara säker på att du syns mörkret. De både billiga och enkla att förvara. Kolla in den här!

Måste sakerna:

Vissa saker ska du aldrig vara utan i din bil. En bogserlinavarningstriangelstartkablar och första hjälpen-väska är de fyra viktigaste!

Relaterade produkter