Tradera Nyheter

Lista: Här är retro-leksakerna som du glömt att du älskade

Ipad och Iphone i all ära. De som växt upp innan 00-talet är nog rörande överens om att deras leksaker är de bästa. Här är nio prylar du glömt bort att du gillade när du var liten.

Vad är lättast att sälja på Tradera? Bakom kläder, vinylskivor och Keramik & Porslin ligger leksaker – helst begagnade. Det är alltså populärare än någonsin att köpa roliga prylar till sina barn 2016 och vi kan lugnt konstatera att paddorna och mobilerna inte tagit över hela Sverige. Men vad hände med leksakerna du älskade när du var barn? Det glädjande svaret är att de finns kvar – och inte kostar speciellt mycket. Minns du fiskespelet, ”view master” och Turtles-gubbarna? Vi har listat nio nostalgi-prylar du glömt bort att du älskade när du var liten. Ta en titt på listan nedan.

Knallpulverpistol:

Född på innan 70-talet? Då lär du få något nostalgiskt i blicken när du ser den här knallpulverpistolen. Efter alla Western-filmer som släpptes på 40, 50 och 60-talet skulle alla leka indianer och cowboys. Den hetaste prylen? En plastpistol som avger ett bedövande ljud när du avlossar ditt ”skott”.

Se den här!

Fiskespelet:

Varför gå ut i naturen när man kan fiska i vardagsrummet? Det här spelet är en klassiker och funkar för alla åldrar. Dags att lansera för dina egna barn?

Kolla in fiskespelet här!

View master:

I Iphone, Playstation och VR-tider kan det verka konstigt att någon en gång i tiden tyckte det var roligt att kolla på suddiga bilder via ett par gigantiska plastglasögon. Men ”view master” var en minst sagt uppskattad leksak under flera decennier och kanske 50-talets svar på ”paddan” för trötta föräldrar.

Kolla in view master här!

Slime:

Det är svårt att förklara vad det var och ser ut som någonting från en dålig sci fi-film. Men av någon anledning var ”slime” bland det hetaste du kunde ha i början och mitten av 90-talet om du var barn. Fortfarande lika roligt? Klicka på länken nedan och bedöm själv.
Kolla in slimet här – minnst du?

Ninja Turtles:

De försökte göra storstilad comeback för några år sedan. Men Teenage Mutant Ninja Turtles har nog aldrig varit så stora som under 90-talet. Förutom tv-serier och ett minst sagt trallvänligt intro sålde de ”gubbar” som smör i solsken. Minns du vilka du gillade? Kolla in de populäraste Turtles-gubbarna nedan.

My little ponny:

Om Ninja Turtles var killarnas favorit på 90-talet finns det ingen tvekan om vad tjejer gillade. My Little Ponny var omåttligt populära och problematiska för föräldrar med barn som samlade på dem. De finns nämligen i hundratals varianter. Vilken var din favorit – kolla här

HE-MAN:

Om du inte känner igen leksakerna ovan var du förmodligen inte barn på 90-talet. Ringer det en klocka när vi nämner HE-MAN? Då är du förmodligen mellan 40 och 50 år i dag. Actionhjälten var ett självklart val i varje barns leksakssamling och finns fortfarande i många exemplar på Tradera om det rycker i nostalginerverna.
Kolla in HE-MAN här!

Magic Spring:

En färgglad spiral? Vad mer kan man säga. Av någon anledning fanns den här leksaken i minst var tredje barnfamiljs hem för några år sedan. Minns du den? Ta dig en titt!

Tennsoldater:

En lista utan nostalgi-leksaker är inte komplett utan tennsoldater. Visst, det är framförallt de äldre som njutit av att gjuta och leka med dem. Men hur många har inte tvingats göra dessa tillsammans med sin pappa eller farfar och girigt kollat bort mot Turtles-gubbarna som ser mycket roligare ut Kolla in dem här!

Bilbana:

Har du glömt bilbanan? Då är det dags att fräscha upp minnet. Det här är garanterad underhållning för både dig och dina barn. Och låt oss inte minnas att de krånglade rätt ofta. Kolla in den här barnan och låt dig inspireras.

Relaterade produkter