Tradera Nyheter

Lyckotrollet gav 6 400 kr: ”Det är helt otroligt”

6 400 kronor.
Det blev slutpriset för Bengt Ahlstrands stora Dam-troll.
– Helt otroligt. Verkligen roligt, säger Bengt Ahlstrand, som i sin tur gav 150 kronor för trollet.

Se trollet här!

Det är glada miner i Timrå. Bengt Ahlstrands troll, ett av de största Dam-troll som tillverkats, såldes på Tradera i helgen. Efter 143 bud på det 50 centimeter höga samlar-trollet slutade priset på 6 400 kronor.

– Det sista budet kom i de sista skälvande sekunderna. Verkligen roligt att det var ett så populärt objekt. Jag var lite optimistisk och trodde egentligen att trollet skulle ge mer. Men jag är nöjd ändå, säger Bengt.

Ångrar sin Pokemon-försäljning

Det blev ett riktigt Lyckotroll då – grattis! Men har du någon gång gjort någon mindre bra affär?

– O ja. Det jag ångrar mest är väl att jag sålde en hel låda med Pokémonkort. Om jag minns rätt så skeppade jag iväg den för typ 20 kronor och där var säkert 100-200 kort. Såg på Tradera att det är en kille som säljer ett kort för en halv miljon så jag ångrar lite att jag inte gick igenom och lärde mig mer om korten. Men samtidigt vet jag inte vilka kort som fanns med. Och det jag inte vet mår jag inte dåligt av, skrattar Bengt Ahlstrand.

– Men visst har jag gjort många dåliga affärer i mina dagar.

Köpte för 150 – sålde för 6 400 kronor

Men Dam-trollet var definitivt inte en sådan affär. Tvärtom. Han köpte nämligen Dam-trollet för en ”struntsumma” i sammanhanget.

– Ja. Ska jag verkligen avslöja det? Okej, jag gav 150 kronor för det så det blir ganska många procents vinst, skrattar Bengt.

Och det där med en oväntad vinst har han varit med om tidigare.

– Jag köpte en finsk skål på en loppis i Hammarstrand för ett antal år sedan. På väg ut från loppisen såg jag en korg med korkskruvar. Jag saknade en korkskruv i husvagnen då och frågade vad han skulle ha för en. Han sa ”ta en du”, så jag plockade en och hade den i husvagnen hela sommaren.

– När jag sedan städade ur husvagnen på hösten hittade jag korkskruven där och eftersom den var lite 50-talssnygg så tänkte jag att jag lägger ut den på Tradera.

10 600 kronor för en korkskruv

– Jag satte 60 kronor som utgångspris och tänkte att det vore skoj att få en hundring. Efter en timme var budandet uppe i 1 500 kronor, tre dagar senare var det på 3 500 kronor. Jag visste inte alls vad som hände. Och så plötsligt – när det var 10 sekunder kvar så kom ett bud på 10 600 kronor. Jag trodde knappt på det, men efter en halvtimme kom ett mejl från Danmark från köparen som hade letat efter just en sådan korkskruv länge.

– Det märkliga var att det inte fanns någon märkning, inga stämplar eller någonting. Visst var den lite speciell – men aldrig trodde jag att den var så unik. Jag fick i alla fall mina pengar. Det är otroligt hur det kan bli ibland, säger Bengt.

Kolla in trollet som gick loss för 6 400 kronor.

Inte sista trollet

Nu är i alla fall Bengts troll på väg hem till Danmark igen. Men tro inte att det är sista Dam-trollet som Bengt och sambon kommer att sälja på Tradera.

– Nej, det tror jag inte. I dag har jag inget sånt liggande, men förr eller senare dyker det säkert upp. Även om jag inte riktigt tror att det kommer bli en så här lyckad försäljning, avslutar Bengt, vars andra Dam-troll i helgen också såldes på Tradera, men då för 749 kronor.

BILDERNA: Trollet du bara måste se!

•••

Vad letar du efter just nu? Kolla in hela utbudet på Tradera – kategori för kategori!

Relaterade produkter