Tradera Nyheter

Nostalgilistan: Minns du ’bortglömda’ favoriterna?

Visst älskar vi nostalgi. Men minns du egentligen det heta som var poppis förr?
Vi hjälper dig att fräscha upp minnet genom att lista ett gäng klassiker, som får det att vattnas i munnen.
Och du, leta på vinden – hittar du någon av av de bortglömda pärlorna nedan, kan du sitta inne på en mindre skatt.

Wow, rariteten du bara måste spana in här!

”Det var bättre förr”. Ja, det är ett klassiskt gammalt ordspråk. I vissa fall stämmer det. Vad minns du egentligen av prylarna, musiken och serierna som var populära förr?

Vi hjälper dig lite på traven genom att lista ett antal saker – allt ifrån tv-serier, tv-spel, skivor till telefoner. Vissa av sakerna är dessutom värda en liten mindre förmögenhet.

Kolla listan här.

Såpoperan som ”aldrig tog slut”

Världens mest populära tv-program på 1980-talet, och ett givet val i alla svenska vardagsrum. Vad vi pratar om? Tv-serien Dallas så klart. Via amerikanska CBS sändes serien från april 1978 till maj 1991. I Sverige inleddes såpoperans maraton 1981 och avslutades 1993.

Har du glömt bort serien, och hur det egentligen gick för de klassiska karaktärerna ”JR”, ”Bobby” och ”Sue Ellen”? Då kan du vara helt lugn. Denna klassiker, som legat i vila några år finns att beskåda igen. Den här boxen värderas till närmare 5 000 kronor. Med i priset: den kompletta dvd-samlingen med alla säsonger av tv-programmet. Som extra bonus tillkommer även fyra svårfunna filmer.
Ett måste helt enkelt, om du gillar nostalgi, och framförallt såpoperor, som nästan aldrig tar slut.

Vi vänder blickarna mot Sverige, för ytterligare en riktig långkörare. Minns du klassiska ”Skilda Världar”?
Har du glömt bort den, så kan du återuppleva intrigerna, karaktärerna och minnena från en av 1990-talets långkörare i svensk tv. Här hittar du varenda avsnitt från alla säsonger.

Klassikernas klassiker för 8 000 kronor

Vinylskivor, ja, det är ju klassisk bara man nämner det. Vi inleder med, ja, kanske inte en helt bortglömd favorit, men ändå. Över 8 000 kronor är priset på en den klassiska vinylskivan ”The White Album” med världens största popband från Liverpool.

Den klassiska skivan, som titeln säger, har ett härligt, helvitt omslag. Med på köpet kommer också posters på de fyra legendariska bandmedlemmarna.

Desto mer bortglömd är dock den här sällsynta pärlan, för 20 000 kronor. Vad det handlar om? Ett svenskt dansband från Trollhättan. Utgåvan är ”unik”, enligt annonsen. Vad får man då? Jo, en EP med två låtar från 1979. I annonsens rubrik står det dessutom ”mega rare”…

80-talets animerade klassiker – i bokform

Tidningen Rekord var en klassiker. För, om du är lite äldre: visst minns du dem?

Just nu finns flera olika nummer, från olika årtal ute Tradera. Här hittar vi bland annat nummer två från 1965, med två härliga posters i färg. Hur skicket är på tidningen? Ja, bedöm själv av bilderna här.

Men det stannar givetvis inte där. Här är en pärla som nog de flesta svenskar har en anknytning till: Kalle Anka. Detta är ett unikt exemplar från 1935, som skapade stort intresse med 120 bud och ett pris på över 7 000 kronor.

”Läst men mycket varsamt hanterad. Plan & stabil med viss spänst i omslaget, fräsch med klara färger och bra lyster. Fin inlaga”, skriver säljaren.

Vem minns inte det glada 1980-talet och klassikern Lucky Luke när det gick på tv, som en av barnens stora favorithjältar, animerad. Vill du se klassikern i bokform, ja, då finns en jättesamling att beskåda. Här hittar du en samling, som innehåller 90 titlar. Ja, en komplett samling av den häftige hjälten.

Datorn – med kassettband

Nuförtiden har vi smarta telefoner, bärbara, små och smidiga datorer. Men det fanns en tid då det givetvis inte var så. Mellan 1982 och 1994 fanns den här klassikern, en Commodore 64, där spel och program fanns på kassettband. Här hittar du hela konsolen i original, med 50 kassetter med både olika spel och program – och en joystick. För 1 499 kronor blir rariteten din.

När vi ändå är inne på datorer. Den här måste bara ses. Är du lite yngre, lär du knappt tro dina ögon. Men så här såg en dator ut förr i tiden. För 5 000 kronor blir den här jätteklassikern från början av 1980-talet din. Frågan är bara var du ska ställa den…

Om du ändå är uppe på vinden och kollar efter gamla grejer, leta efter spel till Nintendo 8-bitar – och även en konsol. De värderas enormt högt och är ett hett villebråd på marknaden.

Eller vad sägs om över 10 000 kronor för det här spelet, över 7 000 för den här klassikern, eller varför inte hela det här paketet med både konsol, handkontroller och spel…

Glöm smidiga telefoner…

I dag är det ovanligt, att svenskarna har fast telefoni. Det handlar i stället om flashiga mobiltelefoner, som både är små, smarta, och där du mer eller mindre har hela ditt liv i. Annat var det förr. Här är en gammal bortglömd doldis som du bara måste se. Vi snackar givetvis om ”Ericofon” som tillverkades från 1952 fram till 1982. Vet du inte vad ”Ericofon” är? Inte så konstigt, i folkmun kallades telefon ”Kobratelefon”. Den här har säljaren rotat fram fårn källaren ”där den legat under lång tid”, kan man bland annat läsa i annonsen.

När det kommer till mobiltelefoner, så handlar mycket om häftiga Iphones och Samsungs med mera i dag. Det fanns en tid, när den här klassikern fanns på marknaden. Kolla in den här, har du glömt bort den?

Sedan bör du inte heller missa Nokias färgglada klassiker, 2110. Kolla in de här varianterna.

Relaterade produkter