Tradera Nyheter

Nostalgivarningen: Minns du prylarna från 1900-talet?

1900-talet är historiens mest händelserika århundrade.
Det kan man se på teknik- och prylutvecklingen.
Här är tio prylar från hela århundradet som är värda att återvända till.

Walkman

Den bärbara musikspelaren från Sony är en riktig klassiker. Oavsett om man använde den till kassett eller cd-skiva, så är det många som får en rejäl nostalgikick av den. Leta fram dina gamla blandband eller brända cd-skivor och klicka hem någon av alla Walkmanvarianter här.

Gameboy

Denna klassiker fick våra fingrar att blöda när vi nötte spel som Donkey Kong, Ducktales, och Super Mario. Vad lyckades du få ihop som bästa high score? Tror du att du kan slå det idag? Sluta undra, buda hem ett Gameboy och testa.

Vinylspelare

Vinylsamlare finns det gott om och det här är en kultur som levt kvar länge och som hela tiden får nya entusiaster. Det är något speciellt med ljudet och känslan som inte går att få genom dagens trådlösa lösningar och streamingtjänster. Dessutom är en läcker vinylspelare, såväl som backar med vinylskivor, en inredningsdetalj som kan sätta en extra krydda på ditt hem. Buda hem din favorit här och återupplev klassikern.

Schucoleksaker

Den tyska leksakstillverkaren ligger bakom de klassiska uppskruvbara modellbilarna som på äkta tyskt manér levererar hög kvalitet och avskalad design. Dessa bilar går lika bra att ha som inredningsdetalj som leksak att visa för barn eller barnbarnen, kika bara här.

Tågset från Märklin

Återigen är det tyskarna som ligger bakom högkvalitativa leksaker. Den här gången i form av tågbanor. Upplev nostalgi eller lek med det som dina föräldrar eller farföräldrar lekte med. Har du Märklintåg i fint skick kan dessa vara värda en hel del om det är rätt upplaga, kolla in här. Visst är de coola?

Stringhyllor

Varje gång ett par stringhyllor kommer upp på Tradera så skenar buden iväg med hur många budgivare som helst. Det är enkelt att förstå varför. Denna svenska klassiker från 1949 är stilren, snygg och passar bra i vilket hem som helst – den är omöjlig att misslyckas med. 

Ångmaskin

Alla som såg Karlsson på Taket som barn har någon gång velat testa en riktig ångmaskin. Nu är det dags att göra slag i saken. Dessa går att köpa loss för bara några hundralappar och finns i flera olika modeller.

Skolplanscher

Skolplanscher från hela 1900-talet, som för många kanske bara förknippas med dammiga katedrar och kalla klassrum, har idag blivit en riktigt het inredningsdetalj. Det går att både fynda och få ut en bra slant från dessa idag om man har rätt motiv eller lite tur. Dessutom kan man kanske bli lite klokare på köpet.

Skrivmaskin

Är du aspirerande författare som sitter vid datorn och tänker skriva men som låter sociala medier ständigt förstöra din skaparglädje? Eller gillar du bara retroprylar? Då är skrivmaskinen saken du ska köpa till dig själv.

Super Nintendo

Det här är en av historiens mest populära spelkonsoler och har stort såväl affektions- som samlarvärde för många. Upplev dina gamla favoritspel eller visa dina barn vad du spelade i deras ålder. På Tradera finns allt från konsoler till handkontroller och spelen du älskar. Kolla in utbudet här.

Relaterade produkter