Tradera Nyheter

Orörda nostalgiprylarna som får dig att häpna

Plåtleksaker, filmisar, förpackningar och möbler.
Nu kan du fynda över 4 000 objekt från ett orört lanthandels museum.
Vilka saker vill du lägga vantarna på i höst?

Vilken nostalgi – här är prylarna du bara måste se!

För några veckor sedan fanns ett helt lanthandelsmuseum till salu här på Tradera. Över 8000 produkter, de flesta orörda från 1950-talet,fanns med i auktionen.

Prylarna var tillsammans värderade till en miljon kronor men säljaren,Lars Granbom, fick inte in några bud. Nu har prylarna delats upp i unika auktioner och du kan just nu hitta 4000 olika auktioner på Tradera.

Filmisar, förpackningar, möbler, orörda kaffeburkar – vad slår du till på. Se alla annonserna här

Muséet som startades 1991 av Lars Granbom, 66, och två äldre herrar. Under 25 år drev Lars Granbom muséet. Prylarna har han samlat på sig under de senaste 30-50 åren. Många av sakerna kommer från hans morfars lanthandel som revs på 1960-talet.

– Här finns en mängd oöppnade förpackningar, burkar och leksaker. Alla typiska saker som raketost, tablettaskar, plåtleksaker, en tablettautomat, reklamskyltar, dockor och kaffekvarnar. Det mesta är från 50-talet.

Nu ligger prylarna ute i 4000 olika auktioner. Här hittar du allt från en kassaapparat, plåtleksaker, trälådor, köpmansdiskar och lampor.

Här hittar du de tio auktioner som just nu har flest bud:

Köpmansdisk med 20 lådor

En annan sak från muséet som nu auktioneras ut är denna klassiska köpmansdisk från första hälften av 1900-talet. Köpmasdisken är 185 cm bred och 90 cm hög.

Om den passar perfekt i ditt hem eller på ditt företag så får du inte missa att lägga ett bud. Den är just nu en av de mest populära produkterna med hela 148 bud. Prislappen ligger i nuläget på 3150 kronor.

Spana in hela annonsen här

Parti grammofonstiftaskar-”Tatjana- Nadeln”

Om små plåtaskar är något du samlar på för att förgylla ditt vintage hem så har du en bra chans att fynda bland auktionerna från lanthandeln. De plåtaskar som har flest bud just nu är ett parti med grammonfonstiftsaskar.

84 bud finns på samlingen som just nu har en prislapp på 584 kronor.

Vill du lägga vantarna på asken – läs mer och buda här

Munspel – Triumph- M. Hohner

Gillar du att spela munspel och vill ha en klassiker i samlingen ska du inte missa att lägga ett bud på detta Triumph munspel. Just nu har munspelet inbringat 83 bud och priset ligger på 509 kronor.

Godisautomat från Tulo

Drömmer du om att ha en egen godisautomat hemma i vardagsrummet. Då ska du kolla in denna läckra fungerande vintage-automat från Tulo pastiller.

Auktionen slutar den 17 september och har i nuläget 83 bud – priset just nu ligger på 2 025 kronor

Kavli´s raketost

Tillhör du de som fortfarande saknar raketosten – eller kanske bara vuxit upp med snacket om den mycket speciella osten. Nu kan du lägga vantarna på en förpackning. Även om det inte är en originalförpackning har den startat ett rejält budkrig på Tradera.

Förpackningen har just nu 78 bud och en prislapp på 1725 kronor.

Klassikern inte bör missa – om du är en raketostälskare förstås. Se här.

Älghorn – 10-taggare

Vill du lura dina vänner att du fällt en 10-taggare? Då kan du just nu buda hem detta älghorn. Men det gäller att vara snabb – många andra har tänkt samma tanke.

Just nu har älghornen 74 bud med en prislapp på 355 kronor.

Oöppnad kaffeburk

För dig som vill lägga vantarna på en unik förpackning så kanske denna oöppnade kaffeburk från Cirkel Kaffe är att föredra. Just nu har den oöppnade burken 73 bud och en prislapp på 385 kronor.

Vintage väckarklockor

Vakna med stil. Bland auktionernas mest populära hittar du dessa två vintage väckarklockorna. Ursnygga och perfekta för dig som vill skapa en klassisk 50-tals känsla i sovrummet.

Just nu har klockorna 67 bud och en prislapp på 312 kronor

Kaffekvarn ”Triangeln”

Tillhör du de som inte gillar de elektriska kaffekvarnarna utan vill ha en mer rejäl kaffekvarn hemma i köket? Då ska du inte missa auktionen för den klassiska kvarnen ”Triangeln”.

Kvarnen har just nu 66 bud och en prislapp på 639 kronor

Leksak i plåt – Lehmann- ”Galop 852”

Leksaker i plåt var populära på 50-talet och bland de 4 000 auktionerna kan du fynda bland flera olika. Den som just nu har flest bud är Lehmann leksaken Galop 852.

Just nu har den fått in 66 bud och det ledande budet ligger på 521 kronor.

Relaterade produkter