Tradera Nyheter

Oväntade (?) prylarna som kan dryga ut semesterkassan

Sugen på att dryga ut semesterkassan?
Ja, tänkte väl det.
Här är några prylar som kan ge dig sköna fickpengar – och en möjlighet du inte bör missa.

Prylarna alla har – som kan vara värda tusenlappar. Här kan du dryga ut din semesterkassa.

Är semesterveckorna klara och solresan bokad? Då kan det vara perfekt att fylla på semesterkassan.

Och även om du inte ska ut på något galej under sommaren, så är det aldrig fel med extra flis i plånboken.

Mellan 9 till 17 juni har du chansen som Tradera-användare att sälja tre saker utan någon kostnad då du använder koden: SEMESTER. Kolla här!

Och det finns pengar att tjäna, nästan oavsett vad du har för prylar, som ligger hemma och aldrig används.

Vi ger dig några tips.

Håll till godo.

• Tidningar:

Gamla urlästa böcker eller serietidningar som du inte behöver längre kan ge dig sköna slantar inför solresan. Och det finns bevis på det just nu. Kolla in den här unika serietidningen som fått över 60 bud och ett pris på över 2 000 kronor.

Eller varför inte den här boksamlingen med nästan 70 bud som lär ge tillbaka minst 500 kronor, i extra sköna sommarpengar.

Har du böckerna eller tidningarna som svenskarna vill ha just nu? Kolla in titlarna som svenskarna budar mest på just nu.

• Samlarbilder:

Här kan vi snacka dyrgripar – men allting är givetvis helt beroende av skick. Har du unika samlarbilder, eller kanske bara ett kort, så kan de vara värda massvis med tusenlappar.

Bland annat kan du se det här unika kortet som har en prislapp du bara måste se för att tro på. Kolla här.

Hittar du detta kort, som är 14 år gammalt hemma i dina gömmor, så kan det också späda på semesterkassan rejält, om rätt köpare slår till.

Korten som kan dryga ut semesterkassan – kolla de mest värdefulla.

• Väskor:

En exklusiv väska, då kan du dryga ut semesterkassan rejält, då andrahandsmarknaden är stor. Enligt statistik från Tradera går de mer exklusiva väskorna, från exempelvis Chanel och Celine för runt 10 000 kronor och uppåt.

Tittar man tillbaka i historien så har den dyraste väskan på Tradera sålts för 50 000 kronor. Det handlade om en oanvänd Chanel jumbo dubble flap caviar leather.

Väskorna med galet andrahandsvärde – se de som är värda mest.

• Leksaksbilar:

För en tid sedan såldes en samling med leksaksbilar för hisnande 21 000 kronor. Har du sparat dina gamla bilar från när du var liten, och inte har någon användning för dem längre? Då bör du kolla här, vilka av alla leksaksbilar som kan vara värda mest pengar just nu, enligt annonsörerna.

Här du exempelvis den här gamla godingen så kan du förmodligen räkna med lite mer än 1 000 kronor.

Kolla in modellbilarna som kan ge klirr i semesterkassan. De värderas högst just nu.

• Iphone:

Nya modeller av mobiltelefoner släpps mer eller mindre hela tiden. Det innebär att andrahandsmarknaden är stor. När det kommer till Iphones har försäljningen ökat med 20 procent på Tradera på bara två år och snittpriserna ökat med 21 procent.

Och det är inte bara Iphone X och Iphone 7 som ger extra klirr i kassan. Även lphone 5 och 6 kan ge mer än en tusenlapp i fickan.

Kolla in värdet på mobilerna just nu.

• Gamla tv-spel:

Ni vet sedan innan att gamla Nintendo 8-bit (NES) är en raritet som allt som oftast är högvilt. Så, vet du med dig att du har en gammal konsol som bara ligger och samlar damm är det hög tid att peta ut en annons. Du kan få massvis med tusenlappar om den rätta köparen slår till. Kolla här, vad priserna ligger på just nu.

Spelen kan också vara dyrgripar. Kolla bara in den här helt galna samlingen med över 28 spel för 16 000 kronor.

Spelen som värderas högst enligt annonsörerna – kolla här.

• Svensk keramik:

Vill du, av någon anledning, göra dig av med klassisk svensk keramik från exempelvis Stig Lindberg eller Lisa Larson, då kan du räkan med mycket pengar i kassan.

Bland annat kan du få 12 000 kronor för den här vasen signerad Stig Lindberg, eller 32 000 kronor för de omåttligt populära ABC-flickorna från Lisa Larson.

Svenska keramiken som är värd en förmögenhet – se här.

• Kläderna:

Som vanligt är kläder en av de populäraste kategorierna på Tradera, och här är det givetvis ett ypperligt tillfälle att sälja av det du inte behöver, till någon som längtar efter att fynda just den där jackan, blusen, eller barnkläderna, som du inte har nytta av längre.

Relaterade produkter