Tradera Nyheter

Oväntade (?) prylarna som skapar budkrig

Gamla bruna handskar. Gamla burkar och en gammal tavla.
Där har ni några av de mer oväntade rariteterna som svenskarna älskar att buda på just nu.
– Jag tror att vi har tröttnat på masskonsumtionen och nyproducerade prylar, säger Sofia Hagelin, pr-ansvarig på Tradera.

Vilken gammal raritet är mest oväntad för dig? Kolla in alla grejer här – och minns tillbaka till en svunnen tid.

Tillhör du dem som har tröttnat på alla nya prylar som dyker upp dagligen? Då är du inte ensam. När man spanar in trenden på Tradera så ”slänger” sig svenskarna över gamla rariteter inom exempelvis segmentet bruks- och prydnadsföremål.

Just nu finns det över 15 000 annonser inom segmentet och intresset är större än någonsin.

– Jag tror att vi har tröttnat på masskonsumtionen och nyproducerade prylar. Det vi ser är en motreaktion till den. Det gedigna hantverket uppskattas mer i dag, vi söker efter gamla saker som är gjorda av fina material som håller länge och som gärna har lite skavanker. Patina är vackert. Jag tror också att allt fler inser att vi inte kan fortsätta konsumera på det sätt vi gjort de senaste årtiondena för miljöns skull. Återbruk är nyckeln till en hållbar konsumtion, säger Sofia Hagelin, pr-ansvarig på Tradera om utvecklingen.

”Slutpriserna blir höga”

Bland några av de heta prylarna finns bland annat gamla boxningshandskar, gamla plåtburkar och väggtavlor. Enligt Sofia Hagelin handlar det mycket om att gemene man vill skapa en unik och personlig prägel på exempelvis sin inredning i hemmet.

– Burkar är lätt placerade och användbara. Vi har ett oerhört stort utbud på framförallt plåtburkar och trälådor och samtidigt ett stort intresse bland köparna, vilket betyder att slutpriserna blir höga trots att det finns många. Vad gäller boxningshandskar är utbudet inte lika stort och därför blir nog snittpriserna på de som säljs ganska högt, säger hon.

Wow, kolla in klassiker-prylen som kostar 20 000 kronor.

Vad bör man själv leta efter på vinden eller i källaren, som kan vara värt en liten mindre förmögenhet, eller skapa många bud?

– Jag skulle leta efter charmiga plåtburkar, trälådor, stringhyllor, teakbrickor och skärbrädor, flätad tv-kanna, kaffekvarn och mässingsljusstakar. Detta är objekt som det finns en stor efterfrågan på i kategorin Bruks- och Prydnadsföremål. Speciellt föremål från kända konstnärer och företag som Stig Lindberg, Josef Frank/Svenskt Tenn, och Pierre Forsell/Skultuna brukar få riktigt höga slutpriser.

Vad det gäller gamla prylar i stort så trendar gamla leksaker, främst barbiedockor, vinylskivor och frimärken, enligt Sofia Hagelin.

Kolla in grejerna som svenskarna fullkomligen älskar. Har du någon av prylarna som dammar där hemma som du vill bli av med? Kolla utbudet.

Unika föremålen som skapade budkrig:

• Coola handskar

Slitna, men galet coola. Ja, det handlar de här gamla boxningshandskarna om, som är så häftiga att du måste se dem. Den vänstra handsken är trasig, men en fin inredningsdetalj och som det står i annonsen: ”Med kärlek och kanske lite läderfett har de lite mer att ge…”

Så här mycket kostade handskarna – och så många bud kom in. Kolla in alla bilderna här.

• Gamla burkar

Som ni läst ovan så är gamla plåtburkar verkligen trendiga och de kan dessutom ge en rejäl slant, när man synar de annonser som ligger på Tradera.

Är det dessutom retroburkar så kan du räkna med många bud och en prislapp över 1 000 kronor. De här häftiga burkarna drog till sig över 60 bud och såldes för över 1 500 kronor.

Här kan du se de häftiga burkarna.

• Tavla från 1950-talet

Vi pratar väggtavla från 1950 och då är det bara att konstatera att prylen är ett hett villebråd. Den här svartlackerade från Danmark fick över 80 bud och landade på en prislapp på över 1 200 kronor. Utropspriset: 25 kronor.

Kolla in den fina väggtavlan här.

Relaterade produkter