Tradera Nyheter

Patrik äger en Mumin-mugg – värd nära 80 000 kronor

Skulle du våga dricka kaffe ur den här koppen? Patrik Damstén har fått tag på världens kanske mest unika muminmugg. Nu säljer han den på Tradera – för en mindre förmögenhet.

BILDER: Se muminmuggen som kostar 78 900 kronor här
Vi har tidigare skrivit om Daniel Vittikko, 34, som sålde världens dyraste muminmugg, en julvariant i serien Mumin Fazer från år 2004. Slutpriset landade på hisnande 79 000 kronor – en rekordnotering i Muminmuggssammanhang. Nu är det återigen dags för ett av de omåttligt populära samlarobjekten att säljas för stora summor. Den här gången är det Patrik Damstén från Helsingfors i Finland som står som säljare. Muggen från 2004, numrerad 43/400, säljs för 78 900 kronor.

”Mest unika man kan få”

– Det här är den mest unika muggen man kan få tag på. Det är nog inte alla som har råd med den, säger han. Patrik är en muminmuggsfantast och började sitt samlande för fem år sedan. Sedan dess har han lyckats samla på sin en minst sagt imponerande servis – och har nu startat sin egen butik där han säljer några av sina finaste koppar till folk från hela världen.

– Folk från hela världen hör av sig. Jag har kunder från såväl Finland, Storbritannien, Island och hela Asien, säger han.

Tre muminmuggar som kostar multum:

Mumintrollet Dagdrömmer (18 995 kronor)

• Mumintrollet Dagdrömmer från 2005 (16 000 kronor)

• Muminmugg Julhälsning (7 900 kronor)

Sin allra finaste mugg säljer han dock på Tradera. Om den blir såld så kan han stoltsera med att ha ägt den näst dyraste muminmuggen genom tiderna.

”Mycket pengar”

– Jag valde att inte göra muggen till någon auktion, utan om man vill kan man köpa den direkt. Jag tycker 78 900 kronor är mycket pengar som det är, säger han.

Kommer då Patrik dricka en sista kopp kaffe ur sin svindlande dyra mugg? Faktum är att han aldrig använder sina finaste rariteter.

– Det är big no no på det. Jag har faktiskt billigare muminmuggar som jag använder för sådant, säger han och skrattar.

Kolla in populäraste Mumin-muggarna här!

Relaterade produkter