Tradera Nyheter

Prestigeleksaken som är stekhet igen

Prestige-leksaken är stekhett igen – vi pratar om de fina dockhusen.
Här är några riktiga klassiker som du kan fynda just nu.

Bilderna: Här är de mest värdefulla dockhusen på Tradera just nu.

Genom åren har andrahandsvärdet på dockskåp ökat och prestigeleksaken från förr är hett igen. Via en undersökning som Tradera har gjort är Dockhusen de leksaker som säljer näst bäst för tillfället, endast ”slagen” av Lego.

Och letar du efter både hela hus och tillbehör så kan du göra massvis med fynd, då många annonsörer väljer att sälja ut sina hus möblerade – till vettiga priser.

Här nedan hittar du listan över dockhusen som du måste spana in, och retro-tillbehören som är så vackra – att vi nästan smälter.

Tre dockskåp du inte får missa:

Tv-serien Dallas var en svensk favorit och långkörare. Mellan 1981 och 1993 gick serien på den svenska televisionen. Klassikern har även förevigats som ett dockhus.

Här hittar du en undervåning till huset med ett stall. Det gäller dock att vara lite händig om du väljer att lägga vantarna på stallet.

”Stallet är ommålat och omtapetserat. Alla fönster är original och i bra skick, dock saknas ’glasen’ i dem”, kan man läsa i annonsen.

Kolla in Dallas-huset här.

Dockhus är i dag en dyr leksak och hobby. Ett startset med byggnaden och några tillhörande möbler kan kosta runt 1 400 kronor i leksakshandeln. På Tradera går det att fynda, om man letar.

För 2 700 kronor kan du bland annat hitta det här dockskåpet, med alla tillhörande möbler.

Plus i kanten är att det mer eller mindre är oanvänt enligt annonsören.

”Mycket påkostat dockhus, fungerade mer som inredning än som leksak. Ingen har lekt pga brist på intresse”, kan man läsa i annonsen.

Här kan du spana in det matiga dockhuset.

Är man ute efter ytterligare en klassiker så bör man vila ögonen på det här Pippi-huset.

Här tillkommer sex av de populära figurerna – kolla vilka de är här!

Tillbehören du inte kan vara utan

Retro-möblerna:

Ett dockhus är ju ingenting utan alla möbler, och dessa är dyra i leksakshandeln i dag.

På Tradera finns det massvis med ”möbel-annonser” där du kan hitta de tillbehör du behöver – och oftast till ett lägre pris än i butikerna.

Vi har bland annat fastnat för lite retro och det här möbel-setet från 1970-talet. Bara färgen på dem är ju helt magiska. Kolla in här.

Retro-köket

När vi ändå är inne på retro, kolla in det här köket till Lundbys dockhus. Det luktar lite 1980-tal va?

”Bra skick, alla skåp sitter fast. Det som finns att anmärka på är kranen till diskbänken som gått av. Kranen finns så det är bara att limma fast den i rätt spår så kommer det inte att synas”, skriver annonsören.

Retro-badrummet

I ett modernt hus av i dag skulle man ju knappast inreda ett badrum så här.

Men i ett dockskåp som ska ha ett extra högt värde bör du definitivt ha det här badrummet från 1970-talet, tillsammans med dina andra 70-tals-prylar. En mycket fin och häftig inredningsdetalj i ditt hem.

Hitta det du letar efter till ditt eller dina dockskåp nu. Kolla in utbudet just nu här.

Relaterade produkter