Tradera Nyheter

Prylarna du inte använder som kan vara värd en förmögenhet

En pryl som för dig tappat sitt värde, kan vara en annan persons drömköp.
Ta en rejäl titt bland grejerna du har hemma. För pengar finns att hämta.
Här är fem saker du inte använder som kan bekosta nästa semesterresa.

Våra hem och förrådsutrymmen fylls i dag över med saker som vi en gång i tiden köpt men i dag inte använder oss av. Dessa kan vara värda mer pengar än du tror. Det finns massor av prylar som för dig inte har något direkt emotionellt värde men för en samlare kan vara värt massvis. Det kan resultera i ett rejält kassaklirr för dig.

Du kanske hakade på en trend som sedan inte var något för dig och sitter med en dyr pryl som du i princip glömt att du ägde. Eller så har du uppdaterat dina prylar med det allra senaste och har tidigare generationer som fortfarande fungerar prima och duger fint för många som gärna sparar en liten slant.

Här är fem saker du inte använder men som du kan få mycket pengar för

1. Brädspel

I mars såldes två spel av Drakborgen för hela 2 025 kr på Tradera. Många spelentusiaster jagar ständigt spel som slutat tillverkas. 

Andra spel du kan få bra med pengar för är bland annat Pionjär, Bondespelet, Triumf och Spekulation. Skicket är A och O. Nyskick gör att priset stiger markant.

Kolla in priserna just nu på de olika brädspelen på Tradera.

2. Barbiedockor

En av världens mest populära leksaker är den klassiska Barbiedockan som introducerades i slutet av 1950-talet. Sedan dess har generation efter generation lekt med – och samlat på dessa. I dag är det många som samlar på Barbie, framför allt äldre modeller. En docka i bra skick kan gå för flera tusen kronor. Givetvis ökar värdet om den är i originalförpackning. Så kolla igenom dina gamla dockor och se vad du har att sälja.

Här är alla Barbiedockor just nu – vilken skatt sitter du inne på?

3. Märkeskläder

Det här gäller oavsett om det är dam- eller herrkläder. Även barnkläder är superpopulärt på Tradera. Ju bättre skick kläderna är i, desto mer pengar kan du få för dem.

Här säljs allt från Fjällräven och Stone Island till Ganni och Acne. I takt med att folk blivit allt mer miljömedvetna och inser att man faktiskt kan fynda riktigt snygga kläder i grymt skick på nätet så har andrahandsmarknaden växt lavinartat. Så ta en titt i garderoben, det kan ligga flera tusenlappar där i form av plagg som du aldrig använder.

Kolla in det gigantiska klädutbudet på Tradera just nu

4. Porslin

Hur många uppsättningar av ärvt porslin står inte och skräpar i lådor på vinden eller dammar längst bak i skåphyllorna? Det går faktiskt att få en bra slant om man har rätt märken. Svensk porslin är alltid populärt.

Rörstrand går alltid åt med sina vackra serviser, som den här fantastiskt vackra teservisen ur serien Mon Amie av Marianne Westman. Andra populära tillverkare är Gustavsberg, Höganäs och Upsala Ekeby.

Vilket svenskt porslin är in favorit? Kolla in hela Tradera-utbudet här.

5. Nintendoprylar

En av de vanligaste grejerna att samla på i Sverige är troligtvis Nintendoprylar. Det japanska spelbolaget har massvis med fans som förälskar sig i nästan varje sak de ger ut.

Just nu finns det ett Game & Watch som av säljaren värderas till 15 000 kronor på Tradera. Men även enskilda spelkassetter till populära konsoler kan gå för en rejäl slant. Mr.Gimmick till Nintendo 8-bitars och Mega Man X3 till Super Nintendo är två exempel på spel som letar sig en stadig bit över 10 000 kronor i pris.

Även andra titlar är populära. Äldre konsoler och konsolltillbehör går också att få en bra slant för. Allt nördande framför tv-skärmen och inköp av de senaste spelen kanske nu kan betala sig tillbaka mångdubbelt.

Kolla in Nintendoprylarna med högst pris här.

Relaterade produkter