Tradera Nyheter

Så kan du tjäna tusenlappar på fyndfesten

Snart äger nordens största loppmarknad rum på Hornstull i Stockholm med över 100 000 besökare: Återvinningsfesten. Så här tjänar du tusenlappar på fyndfesten – genom att rota i dina gamla flyttkartonger. – Många har ingen aning om att de har en skatt i garaget, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Det är årets kanske säkraste tecken på att sommaren är på ingång. Återvinningsfesten i Hornstull slår upp portarna för trettonde gången den 28 maj – och över 100 000 besökare väntas jaga fynd på Söders gator. Sugen på att tjäna en hacka? Då gör du bäst i att rota i dina gamla flyttkartonger. En undersökning från Tradera, som är huvudsponsor till jättelopppmarknaden, där Medveten Konsumtion är arrangör, visar att svensken i genomsnitt har gamla prylar till ett värde av 15 883 kronor på vinden eller källarförrådet.

– Många har ingen aning om att de har en skatt i garaget, och våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Det funkar bäst

Vad funkar då bäst på loppisborden? Kollar man på statistik från Tradera visar det sig att det är barnkläderdamklädervinylskivor och leksakersom funkar bäst. Skandinaviskt mode som Acne Studios, Rodebjer och Filippa K är klassiska storsäljare.

Alla är dock inte ute efter att jaga de senaste märkena – många som köper och säljer begagnat har ett tydligt hållbarhetstänk när de shoppar. Bland annat har sticklingar seglat upp som en het trend på Tradera den senaste tiden.

– Jag tror att det är en naturlig reaktion mot den uppkopplade och stressfyllda värld som vi lever i. Många tycker nog det känns avkopplande, tryggt och hoppfullt att pyssla om något litet och levande, säger Sofia Hagelin.

Hur lyckas man då tjäna storkovan på nätet eller vid loppisborden. Här kommer fem tips inför vårens förrådsrensning.

1. Det går oftast att sälja mer än vad man tror.

2. Det som inte har ett värde för dig har kanske ett högt värde för någon annan. Kolla vad prylarna går för på Tradera.

3. Tänk säsong! Nu är en bra tid att sälja prylar för trädgård, uteliv, båt och cykel. Spara snöskyffeln till första snön har landat i november.

4. Rensa ut sådant som du inte har använt senaste året.

5. Tag hjälp av hela familjen och bestäm vad ni ska göra för kul för pengarna ni får in.

Relaterade produkter