Tradera Nyheter

Så kan han bli rik – på en 50 år gammal Muhammad Ali-autograf

Hans föräldrar träffade Muhammad Ali för över 50 år sedan – på Gotland. Nu säljer Ingjald Atlinger autografen från världens genom tiderna störste boxare på Tradera. Och han hoppas på att få bra betalt. – Den kommer aldrig säljas för under 35 000 kronor, säger han.

Se fler bilder på autografen här!
Han var tidernas mästare – både när det kom till trash-talk och boxning. Muhammad Ali var unik i både sin stil både på och utanför ringen och kom att inspirera en hel generation under sin över 20 år långa proffskarriär. Den tredje juni dog legendaren och hyllades av en hel boxningsvärld. Få fick dock chansen att träffa honom, men för Ingjald Atlingers föräldrar blev drömmen verklighet 1965 – på Murgrönan på Gotland.

”Ett stort ögonblick”

– Muhammad Ali var på Sverigeturné den sommaren och besökte bland annat Murgrönan på Gotland och mina föräldrar var där och såg när Ali hade uppvisning, säger Ingjald och fortsätter:
– Efter Alis uppträdande hade mina föräldrar förmånen att få träffa honom och få hans autograf. Det var ett stort ögonblick attfå möta en sådan storhet och dessutom vara en av få som lyckades få hans autograf.

”Speciellt värde i familjen”

Namnteckningen har sedan dess haft ett minst sagt speciellt värde i familjen. Och efter legendarens död den 3 juni har Ingjald Atlinger tagit beslutet att sälja den vidare på Tradera.

– Autografen har givetvis ett stort affektionsvärde då den varit inom familjen i över 50 år. Men nu är när ”The Champ” precis har gått bort känns tillfället rätt att släppa den vidare. Muhammad Ali är tveklöst den störste idrottsmannen genom tiderna. På den tiden fanns det så otroligt många bra boxare, trots detta blev Ali världsmästare tre gånger och förlorade endast fem matcher under sin 20 år långa karriär.

”Hoppas den hamnar hos seriös samlare”

Priset för autografen på Tradera är just nu 35 000 kronor. Och Ingjald Atlinger har stora förhoppningar på slutpriset.

– Den kommer aldrig säljas för under 35 000 kronor. Medan Ali ännu levde fick man mellan 25 000 till 40 000 kronor för en genuinhandskriven autograf. Nu efter hans bortgång kommer priserna fördubblas, kanske till och med tredubblas. Jag hoppas dock personligen att den hamnar hos en seriös samlare av Sport Memorabilia som ramar in den och njuter av den för all framtid, säger han.

Vad är du intresserad av?Relaterade produkter