Tradera Nyheter

Såld för 20 000 kr – efter budkrig

En tio centimeter hög Pippifigur, specialdesignad av Lisa Larson, fick svenskarna att buda som aldrig förr på Tradera. I fredags såldes det unika konstverket för 20 000 kronor. Nu skänks pengarna till SOS Barnbyar.

Vad är du intresserad av?

Det var nästan 50 år sedan Lisa Larson gjorde sin första Pippifigur. Då uppmanades hon av självaste Astrid Lindgren att skapa en Emil i Lönneberga i keramik.
– Astrid sa: ”Jag håller på och skriver en ny bok om Emil just nu. Honom tycker jag att du ska göra!”, berättar hon i ett pressmeddelande.

”Känns otroligt roligt”

Nu har Sveriges mest folkkära keramiker bestämt sig för att återigen skapa konst av Astrid Lindgrens karaktärer efter ett samarbete med författarinnans bolag Saltkråkan.
– Att få vara med att göra keramikhistoria och att bidra till det som Astrid Lindgren ville och fortsätta samarbetet med Lisa Larson känns otroligt roligt, säger Tobias Mannheimer, Head of Licensing på Saltkråkan.

– Det har gått 45 år och inte blivit av, men när jag blev tillfrågad om jag kunde göra någon av Astrid Lindgrens figurer blev jag så inspirerad att jag började på flera samtidigt, säger Lisa Larson.

”Såldes för 20 200 kronor”

Först ut bland alla karaktärer är en Pippifigur, tio centimeter hög och gjuten i chamotterad stengods och helt i sitt slag. Och det gick inte att ta miste på intresset från svenska folket. Annonsen på Tradera fick över 102 bud och slutpriset landande på 20 200 kronor. Nu skänks alla pengarna oavkortat till SOS Barnbyar och deras projekt med den nya Bullerbyn i Atakpame i Togo.

”Knyter ihop historien”

– Från familjens sida är vi glada att kunna knyta ihop historien med nutiden och att det bidrar till Astrid Lindgrens nya barnby i Togo, som just nu håller på att byggas, säger Olle Nyman, VD på Saltkråkan och barnbarn till Astrid Lindgren. Klicka här för att se annonsen!

Relaterade produkter